Udbetaling til andelshavere

Udbetalingen til andelshavere i Andel er afsluttet den 31. maj 2024. Hvis du har spørgsmål til din udbetaling, kan
du stadig ringe til os på 70 29 20 90 frem til den 30. juni 2024.

Tjek adresse, og gå videre til udbetaling

Tjek din adresse, og se, om du kan få udbetalt 2.500 kroner

Du kan få udbetalt 2.500 kroner, hvis du bor, har sommerhus eller virksomhed i Nordvest-, Vest-, Midt-, Sydsjælland eller Lolland-Falster og øerne. Så er du nemlig andelshaver i Andel.

Du skal logge ind med MitID og sige ‘ja tak’ inden den 31. maj 2024, hvorefter det ikke længere er muligt at få pengene udbetalt. Pengene udbetales til NemKonto og beskattes som personlig B-indkomst.

Din adresse er helt særlig

Din adresse gør dig berettiget til at få 2.500 kroner én gang. Adressen gør dig nemlig til andelshaver.

Du skal nu – og senest 31. maj – logge ind med MitID for at få udbetalt pengene til NemKonto.

Godt at vide

Ja, du skal betale skat af pengene.

Andel videregiver oplysninger om udbetalingen til Skattestyrelsen efter den 31. maj 2024, når den samlede udlodning er gennemført. Du skal selv tjekke, at de 2.500 kr. fremgår korrekt af din selvangivelse. Pengene beskattes som personlig B-indkomst. 

Hvis du frasiger dig pengene eller ikke gør noget, så skal du ikke betale skat. 

Din adresse er helt særlig

Din fritidsboligs adresse gør dig berettiget til at få 2.500 kroner én gang. Adressen gør dig nemlig til andelshaver.

Du skal nu – og senest 31. maj – logge ind med MitID for at få udbetalt pengene til NemKonto.

Godt at vide

Du kan finde dit aftagenummer på din elregning eller BS-opgørelse. Alternativt kan du ringe til din elleverandør og få det oplyst – elleverandøren køber du din strøm af.  

Man kan få pengene udbetalt én gang, og man er andelshaver én gang, selvom man fx har fast bolig og fritidsbolig.

Ja, du skal betale skat af pengene.

Andel videregiver oplysninger om udbetalingen til Skattestyrelsen efter den 31. maj 2024, når den samlede udlodning er gennemført. Du skal selv tjekke, at de 2.500 kr. fremgår korrekt af din selvangivelse. Pengene beskattes som personlig B-indkomst. 

Hvis du frasiger dig pengene eller ikke gør noget, så skal du ikke betale skat. 

Din adresse er helt særlig

Din erhvervsadresse er berettiget til at få 2.500 kroner. Udbetalingen sker automatisk, og du skal ikke foretage dig noget.

Vi sender et brev til dig, og det kan du bruge som bilag i dit regnskab. 

Du kan desværre ikke få 2.500 kroner

Denne adresse er ikke berettiget til 2.500 kroner, fordi den ikke ligger i Cerius elnets forsyningsområde.

Hvem er ikke berettiget til at få 2.500 kroner?

Du kan kun få 2.500 kroner, hvis du bor, har sommerhus eller virksomhed i Cerius elnets forsyningsområde. Så er du nemlig andelshaver.

Du kan godt være kunde i Andel Energi uden at være andelshaver. Det er du, hvis du køber din el eller naturgas hos Andel Energi, men ikke får leveret strøm via Cerius’ elnet.

Du skal være andelshaver på det tidspunkt, hvor beslutningen om at udbetale udbytte bliver truffet i Andels repræsentantskab. Det siger lovgivningen. Det betyder, at du skal være tilmeldt elforsyningen i Cerius elnets område den 6. februar 2024.  

Hvis du er flyttet ud af Cerius’ forsyningsområde inden den 6. februar 2024 eller er tilflytter/har oprettet erhverv efter den 6. februar, så er du ikke berettiget til pengene, fordi du ikke er andelshaver på skæringstidspunktet.

Du skal bo i Cerius elnets område for at være andelshaver og dermed berettiget til 2.500 kr.

Radius Elnet er et andet elnet, som dækker et andet geografisk område, og der er man ikke andelshaver i Andel og dermed ikke berettiget til 2.500 kr. 

Er du stadig i tvivl?

Du er meget velkommen til at kontakte os. Vi lover at vende tilbage så hurtigt som muligt og beklager, at vi har travlt.

Lige nu har vi 10-12 dages behandlingstid på mails.

Dit navn*
Din adresse*
Type*
*
Accepterede filtyper: jpg, png, pdf, docx, xlsx, Maks. filstørrelse: 10 MB.
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Find ud af, om du er andelshaver

Kan du få 2.500 kroner?

Du er andelshaver, hvis elmåleren på din adresse er tilsluttet Cerius’ elnet. Brug kortet til at finde ud af, om du er andelshaver og kan få 2.500 kroner.

Kan få 2.500 kroner
Kan ikke få 2.500 kroner
Følg vejledningen

Sådan får du 2.500 kroner udbetalt:

Indtast adressen for enten din faste bopæl, din virksomhed eller dit sommerhus. Hvis din adresse ligger i Cerius elnets område, er du andelshaver og kan få udbetalt 2.500 kroner én gang. 

Log ind med MitID

Vi udbetaler pengene til din NemKonto. Du skal blot logge ind med MitID og godkende, at vi bruger dit cpr-nummer til udbetalingen.

Tjek din NemKonto

Når du har logget ind med MitID og sagt ‘ja tak’ udbetalingen, bliver pengene udbetalt til din NemKonto inden for et par uger.

Spørgsmål og svar

Om udbetalingen

Vi udbetaler desværre ikke længere. Man har kunnet validere sig på vores hjemmeside i perioden fra den 13. februar 2024 til og med den 31. maj 2024, og man har også kunnet ringe til os. 

Andel udbetalte ekstraordinært 850 millioner kroner til alle andelshavere med baggrund i det store overskud, som Andel havde i 2022. Overskuddet var et resultat af Andels datterselskab Energi Danmarks handel med energi uden for Norden. Overskuddet skyldtes ikke salg af el til privatkunder. 

På repræsentantskabsmøde i april 2023 blev det besluttet, at bestyrelsen skulle arbejde hen imod en udbetaling af pengene. På møde i repræsentantskabet den. 6. februar 2024 blev udbetalingen endeligt besluttet. 

Andel har valgt en anden model, hvor pengene udbetales direkte til andelshaveren, og som tilgodeser andelshavere med det samme beløb. Rabatten på elnettariffen var afhængig af elforbrugets størrelse. 

Andelshavere i elnetselskabet Cerius elnets område kunne få udbetalt 2.500 kr. Man er andelshaver, hvis man bor, har sommerhus eller erhverv på Nordvest-, Vest-, Midt-, Sydsjælland eller Lolland-Falster og øerne. 

Som andelshaver kunne man få pengene udbetalt én gang, selvom man fx både har fast bolig og fritidsbolig i Cerius’ område. Kun én person pr. folkeregisteradresse og én person pr. elmåler kunne få udbetalt 2.500 kr. Man skulle være over 18 år. 

Man kan godt være kunde i Andel Energi uden at være andelshaver, fordi man frit kan vælge sin elleverandør, men man tilhører et elnetselskab i kraft af sin adresse. 

Ja, ifølge Skatterådet er pengene skattepligtige. 

Andel videregiver oplysninger om udbetalingen til Skattestyrelsen efter den 31. maj 2024, når den samlede udlodning er gennemført. Pengene beskattes som personlig B-indkomst for privatpersoner, og i virksomheder beskattes overskud med 22 % for de fleste selskabsformer. Du skal selv tjekke, at de 2.500 kr. fremgår korrekt af din selvangivelse. 

Pengene bliver i Andel og vil blive anvendt i overensstemmelse med Andels formål om at skabe værdi og være til gavn for andelshaverne og det danske samfund. Det sker bl.a. via investeringer i vedvarende energi, lade-infrastruktur til elbiler, fibernet og regional udvikling. 

Vi udbetaler desværre ikke længere. Sidste dag Andel annoncerede udbetalingen i ugeaviser og dagblade, på plakater ved supermarkeder, i radioen, med digitale bannere mv. var fredag den 17. maj 2024. Så havde man 14 dage til at henvende sig til os, inden udbetalingen slut den 31. maj 2024. 

Se, hvor let, det er at få 2.500 kroner

Afspil video
Om Andel

Hvad er Andel, og hvorfor er jeg andelshaver?

Du er andelshaver i Andel, hvis elmåleren er tilsluttet Cerius’ elnet. Andel er et andelsselskab, som blev grundlagt for over 100 år siden for at sikre strøm til alle.

Spørgsmål og svar

Om udbetalingen

Andel udbetalte ekstraordinært 2.500 kr. til alle andelshavere med baggrund i det store overskud, som Andel havde i 2022. Overskuddet var et resultat af Andels datterselskab Energi Danmarks handel med energi uden for Norden. Overskuddet skyldtes ikke salg af el til privatkunder.

På repræsentantskabsmøde i april 2023 blev det besluttet, at bestyrelsen skulle arbejde hen imod en udbetaling af pengene. På møde i repræsentantskabet den 6. februar 2024 blev udbetalingen endeligt besluttet. 

Andel valgte en model, hvor pengene blev udbetalt direkte til andelshaveren, og som tilgodeså andelshavere med det samme beløb. Rabatten på elnettariffen ville være afhængig af elforbrugets størrelse. 

Andelshavere i elnetselskabet Cerius elnets område kunne få udbetalt 2.500 kr. Man er andelshaver, hvis man bor, har sommerhus eller erhverv på Nordvest-, Vest-, Midt-, Sydsjælland eller Lolland-Falster og øerne. 

Som andelshaver kunne man få pengene udbetalt én gang, selvom man fx både havde fast bolig og fritidsbolig i Cerius’ område. Kun én person pr. folkeregisteradresse og én person pr. elmåler kunne få udbetalt 2.500 kr. Man skulle være over 18 år. 

Erhvervskunder fik udbetalingen pr. cvr-nummer. Hvis cvr-nummer var knyttet til samme adresse/elmåler som en privat bolig, fik man udbetalingen én gang. Hvis man havde privat bolig og erhvervsvirksomhed med hver sin adresse, var man to forskellige slags andelshavere. 

Ja, ifølge Skatterådet er pengene skattepligtige. 

Andel videregiver oplysninger om udbetalingen til Skattestyrelsen efter den 31. maj 2024, når den samlede udlodning er gennemført. Pengene beskattes som personlig B-indkomst for privatpersoner, og i virksomheder beskattes overskud med 22 % for de fleste selskabsformerDu skal selv tjekke, at de 2.500 kr. fremgår korrekt af din selvangivelse. 

Hvis du har frasagt dig pengene eller ikke gjorde noget, så skal du ikke betale skat. 

Andelshaver i Andel

Du er en del af et stort fællesskab, når du er andelshaver i Andel. Selvom du måske ikke tænker over det, er der mange fordele ved at være andelshaver.