Dine fordele som andelshaver

Du er en del af et stort fællesskab, når du er andelshaver i Andel. Selvom du måske ikke tænker over det, er der mange fordele ved at være andelshaver.

Havvindmøllepark

Andels 90 havvindmøller ved Nysted producerer hvert år vedvarende energi, der svarer til 200.000 husstandes årlige forbrug

Elnettet

Andel-koncernens to elnetselskaber forsyner dagligt 2,5 mio. danskere på Sjælland med strøm

Historie

Andel er et andelsselskab, der blev grundlagt for 100 år siden med visionen om at udbrede elektricitet til den almindelige borger.

Elbiler

Let at køre elbil

Hvis vi vil gå en grønnere fremtid i møde, kan vi ikke lade som ingenting. Derfor sætter vi ladestandere op i hele landet gennem vores datterselskab, Clever, der inden 2025 etablerer mere end 10.000 offentlige ladepunkter i hele Danmark – inklusiv et stigende antal ultrahurtige ladestationer.

Fællesskabet

Andel støtter en fælles, grønnere fremtid

Hvert år uddeler vi ’Ildsjæleprisen’ på 25.000 kr. og 20 donationer a 10.000 kr. til foreninger og aktiviteter. Du kan både søge donationer til et fællesskab, som du er en del af, og indstille en ildsjæl, der gør en forskel for andre.

Ledelsen

Stil op og stem til repræsentantskabsvalgene

Andel er ejet af 400.000 andelshavere i form af private husstande og virksomheder i Nordvest-, Midt- og Sydsjælland, Lolland-Falster og øerne. Repræsentanterne følger og drøfter løbende udviklingen i virksomheden, energisystemet og den grønne omstilling af vores samfund. Det er desuden repræsentanterne, der vælger Andels bestyrelse – og som repræsentant, har du selv mulighed for at stille op til valg i Andels bestyrelse.

Repræsentanterne bliver valgt hvert fjerde år ved en demokratisk afstemning blandt andelshaverne i 15 valgområder. Du er andelshaver, hvis du har sommerhus eller hus i Cerius’ forsyningsområde. Som andelshaver kan du stemme og stille op til valg i repræsentantskabet.

Fibernet

Vi kæmper for digital lighed

Andel tilbyder alle andelshavere fibernet inden 2023. Det gør vi, fordi den digitale udvikling er afgørende for vækst og hverdagsliv i vores region.

Sjælland er en af de regioner, hvor færrest har adgang til højhastighedsinternet. Med udrulning af fibernet i regionen, vil Andel styrke digitaliseringen af området væsentligt.

Følg andel: