Stina Graduate

Stina – Graduate kommunikation

Uddannelse: Stina er cand.comm. i Kommunikation og Dansk fra Roskilde Universitet.
Ansat som graduate: den 1. september 2019

Graduateforløbet var en god mulighed for at omsætte teoretisk viden til praksis og lære nyt

Jeg synes, det lød spændende at komme ind i et forløb, der netop tog højde for, at jeg var nyuddannet, og at jeg som graduate kunne få ansvar for vigtige opgaver, indgå i tværgående projekter, lære nyt og udvikle mig. Jeg har en stor interesse for områder som energi, bæredygtighed og grøn omstilling, og derfor lød Andel som et perfekt sted at videreudvikle mine kommunikative kompetencer. At jeg samtidig kunne få en mentor tilknyttet under hele forløbet, og at der løbende ville blive opsat udviklingsmål, lød virkelig positivt.

God modtagelse

Jeg blev modtaget rigtig godt af mine kolleger i afdelingen med flotte blomster, hyggelig fællesmorgenmad og store smil. Jeg blev efterfølgende booket ind til individuelle møder med dem alle, hvor de hver især præsenterede sig selv og deres arbejdsområde og opgaver. Det gav et rigtigt godt indblik i, hvem der lavede hvad, og hvem jeg kunne gå til, hvis jeg havde spørgsmål til specifikke opgaver.

Forventning om forskelligartede kommunikationsopgaver og sparring med mentor

Jeg forventede, at jeg i løbet af de to år ville komme til at arbejde med nogle spændende og alsidige kommunikationsopgaver, der matchede mine kompetencer og som samtidig ville udfordre mig, så jeg undervejs i forløbet ville opleve en stigende læringskurve. Jeg har indtil videre været meget tilfreds og følt, at mine forventninger er blevet indfriet. Jeg har fået lov at prøve kræfter med forskellige dele af kommunikationsfaget ved at lave blandt andet opslag, kampagner og annoncer til Andels sociale medier, skrive eksterne historier om koncernens aktiviteter, interne historier til intranet og medarbejdermagasin, lave videopodcast og ved at producere video og billeder. Derfor har jeg også haft fornøjelsen af at arbejde sammen med mange af mine søde og dygtige kolleger inden- og udenfor afdelingen. Min forventning til mentorordningen handlede især om muligheden for sparring og at lære nyt, og selvom min mentor undervejs har arbejdet med andre opgaveområder end mig, har jeg hele tiden haft mulighed for at stille spørgsmål og modtage råd.

Berigende graduatenetværk

Som graduate har jeg fået gode indsigter i andre af koncernens områder gennem månedlige netværksmøder med de resterende graduates, hvor vi har holdt oplæg og delt oplevelser fra vores forløb. Netværket har for mig været berigende både fagligt og socialt.

Forløbet har styrket min faglige profil

Graduateprogrammet har betydet, at jeg har fået erfaring med en bred vifte af opgaver indenfor kommunikationsfaget. Jeg har været glad for alle mine opgaver og ansvarsområder – dog har arbejdet med Andels sociale medier har været det område, som jeg har arbejdet med i længst tid og haft bedst mulighed for at dykke ned i. Det sidste års tid har jeg desuden været tilknyttet projektet om Andels kommende skoletjeneste. Jeg har lært mange ting i mit graduateforløb, som jeg kan bruge i mit fremtidige virke som kommunikatør.