Havvindmøllepark
øst for Grenaa

Andel har ansøgt om tilladelse til at lave forundersøgelser ift. opførelse af en kommende havvindmøllepark, som vil kunne levere grøn strøm til ca. 475.000 husstande årligt.

Forundersøgelse skal sikre den mest bæredygtige løsning

En havvindmøllepark kan påvirke lokalmiljøet, og derfor er en grundig forundersøgelse vigtig. Andel har ansøgt om tilladelse til at foretage undersøgelsen, der giver mulighed for at gennemføre miljøvurderinger, indgå i dialog med lokale politikere, borgere m.fl. og afklare, hvordan vi designer og opfører en eventuel kommende park med mindst mulig påvirkning af omgivelserne. Målet er at finde den mest bæredygtige og velfunderede løsning.

En forundersøgelse inkluderer bl.a. uvildige miljøvurderinger, visualiseringer, støjmodelleringer, undersøgelser af havbunden samt analyser af vind- og bølgeforhold.

Hvad er næste skridt?

Den 6. februar 2023 stillede Energistyrelsen sagsbehandlingen af ansøgninger om havvindmølleprojekter og øvrige VE-projekter under Åben-Dør-Ordningen i bero indtil nærmere afklaring af EU-retslige spørgsmål. Andel har to ansøgninger om forundersøgelser af havvindmølleparker i hhv. behandling efter myndighedshøring og i myndighedshøring. Det betyder, at der ikke sker yderligere behandling af Andels ansøgninger for nu.

Fakta om den skitserede havvindmøllepark

Skriv til os

Du er meget velkommen til at kontakte os. Vi lover at vende tilbage så hurtigt som muligt og beklager, at vi har travlt.

Lige nu har vi 10-12 dages behandlingstid på mails.

Dit navn*
Din adresse*
Kundetype*
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.