Andel Rep Valg

Andel søger nye energikilder - er det dig?

Valg til repræsentantskabet

Stil op for energien i din by

Vil du sætte dit aftryk på vækst og udvikling i din by og i vores fælles samfund? og har du lyst til at få indflydelse på én af Danmarks største virksomheder? 

Så er du måske en af de kandidater, vi leder efter til vores repræsentantskab. Lige nu kan du komme på stemmesedlen, hvis du bor eller har sommerhus i valgområderne Odsherred, Roskilde, Slagelse, Solrød eller Sorø. Du modtager en folder i din postkasse, hvis du er andelshaver og kan stille op til valg. Så husk at tjekke din postkasse. 

Stil op mellem 3. januar til 31. januar 2022

Stil op
Kvinde Klapper Under Moede
Maend Taler Ved Moede
Hvad kræver det af dig?

Din rolle som repræsentant

Stil op for energien i din by, hvis du vil:

 • Være en aktiv ambassadør for vores 400.000 andelshavere
 • Sætte din interesse for erhvervsliv, lokalliv eller digitalisering i spil
 • Bidrage til at løse vigtige regionale, energipolitiske spørgsmål
 • Være en kvalificeret sparringspartner for Andels direktion og bestyrelse

Du bliver valgt for en periode på fire år, hvor vi forventer, at du deltager i fire til seks årlige møder. Her drøfter vi Andels mål, investeringer og forretningsplaner. Når du deltager på møderne, får du udbetalt et honorar på 1.500 kr., et årligt honorar på 5.000 kr. og kørselsgodtgørelse. 

Se valgregulativet

Læs mere om Andels formål

Du får fællesskab og faglighed - og kan gøre en forskel

Hvis du bliver valgt til Andels repræsentantskab: 

 • Bliver du en del af et stærkt fællesskab, der består af 137 medlemmer
 • Udvikler du din faglighed, når du får indsigt i energi-, e-mobilitets, og fibernetbranchen
 • Får du viden om Andels udvikling, investeringer i vedvarende energi og den grønne omstilling
 • Er du med til at vælge Andels bestyrelse blandt medlemmerne i repræsentantskabet - og du har selv mulighed for at stille op til bestyrelsesvalg

Der er valg fra den 1. marts til den 22. marts, hvor andelshaverne i dit område kan stemme på dig. 

Læs mere om repræsentantskabet
Kvinde Lytter Ved Moede

”Forskellighed gør stærk, og vi håber at kunne udvide repræsentantskabet med flere engagerede kvinder og yngre medlemmer – gerne med forskellig etnisk baggrund”

Jens Stenbæk, bestyrelsesformand i Andel

Andel Rep Valg

Sådan stiller du op

 1. Meld dig som kandidat på andel.dk/stilop
 2. Udfyld skemaet med din kandidatprofil i perioden 3. januar til 31. januar 2022
 3. Få 10 andre andelshavere til at godkende dit kandidatur senest 31. januar 2022
 4. Afstemningsperiode 1. marts til 22. marts 2022, hvor andelshavere i dit område kan stemme på dig

Har du spørgsmål, så kontakt os på valg@andel.dk eller 70 29 29 00

Stil op

Se hvad repræsentanterne mener om at være en del af Andels repræsentantskab

Afspil
Afspil
Afspil
Afspil
4 repræsentanter

Det siger repræsentanterne

Andel Anja
Anja Edelslund Birkebæk, familieterapeut og medlem af Andels repræsentantskab siden 2019

Fællesskab:
"Jeg kan godt lide, at der er fart på og gribe meningsfyldte opgaverne, når de opstår. I Andel involverer vi os i mange vigtige samfundsmæssige og lokale aktiviteter, og det giver en god genklang for mig at være en del af. Jeg kan godt lide at stille spørgsmål og engagere mig i diskussionerne i fællesskabet, som jeg mærker både, når vi samles i hele repræsentantskabet - og særligt når vi samles årligt i vores lokale valgområde".

Faglighed:
"Det styrker helt klart min faglighed at få indsigt i Andels mange aktiviteter og en aktuel branche som energiområdet. Det et godt sted at være engageret, hvis man har ambitioner og holdninger. Andel arbejder med vigtige dagsordener i den grønne omstilling, og det er en kompleks forretning, hvor man skal spidse ører for at følge med. Jeg repræsenterer andelshaverne i mit lokalområde, og jeg ser det som en styrke for Andels ledelse at have de lokale andelshaver og forbrugere tæt på, når retningen sættes for koncernen".

Gøre en forskel:
"Jeg arbejder til dagligt med sårbare og udsatte mennesker, og derfor har det selvfølgelig stor betydning for mit engagement, at Andel er en koncern, der gør en positiv forskel for mennesker og samfund. Jeg kan godt lide den demokratiske selskabsform, og det gør mig stolt, når vi er med til at give donationer til lokale fællesskaber eller en fair behandling af folk, der har svært ved at betale deres elregning".

Andel Soeren
Søren Holst Andersen, logistikchef og medlem af Andels repræsentantskab siden 2021

Fællesskab:
"Det er tydeligt for mig, at jeg er en del af et større fællesskab, når vi er samlet til repræsentantskabsmøderne og drøfter emner i fællesskab og i workshops. Som repræsentant for et valgområde føler jeg mig forpligtet til at deltage aktivt på møderne og tage ansvar. Det er en fælles indsats, når vi skal sikre mere vedvarende energi og gode energiløsninger til alle andelshavere".

Faglighed:
"Det var klart den faglige indsigt og muligheden for at deltage i repræsentantskabsarbejdet i Andel, der fik mig til at stille op til valg. Jeg arbejder i det private erhvervsliv, og det er givtigt for mig at blive klogere på den demokratiske selskabsform i et andelsselskab, hvor mange bliver hørt, men der til gengæld er længere fra tanke til handling. Andel er en stor koncern med en række interessante datterselskaber, der tilsammen gør Andel til en seriøs aktør i den grønne omstilling".

Gøre en forskel:
"Andel er en aktiv spiller i den grønne omstilling, og den rejse vil jeg gerne være en del af. Jeg kører selv elbil, og det betyder meget at kunne engagere mig i Andels forretningsområder som involverer etablering af ladeinfrastruktur, produktion af vedvarende energi og udrulning af fibernet, der har betydning for mange mennesker. Det handler om ansvarlighed, særligt når vi udruller fibernet langt ude på landet, fordi alle andelshavere skal have lige mulighed for hurtigt internet".

”Det styrker helt klart min faglighed at være med i Andels repræsentantskab. Det giver indsigt i Andels mange aktiviteter og en aktuel branche som energiområdet”

Anja Edelslund Birkebæk, repræsentantskabsmedlem siden 2019

Mand Og Kvinde Med Cykler I Kornmark

Andel

Du er en del af Danmarks ledende energi- og fibernetkoncern

Læs mere om Andel

Sammen arbejder vi for:

Digital lighed - Vi udruller lynhurtigt internet til vores andelshavere via vores datterselskab Fibia

Elbiler – Vi gør det let at køre elbil ved at sikre lademuligheder i hele landet via vores datterselskab Clever

Vedvarende energi – Vi producerer vindenergi gennem vores havvindmøllepark Rødsand og investerer i projekter, der skal være med til at sikre mere vedvarende energi til hele Danmark

Andelshaver?

Du er andelshaver, hvis du bor eller har sommerhus i netselskabet Cerius' forsyningsområde. Indtast din adresse på kortet herunder: