Søg
Close this search box.
Udbetaling til alle andelshavere

Få udbetalt 2.500 kroner fra Andel

Vil du kæmpe for en grønnere fremtid for alle?

Så er det nu, du kan du stille op til valg til Andels repræsentantskab.
Opret din profil – og gør tanke til handling. 

Vi kæmper for at gøre plads til en grønnere fremtid

En grønnere fremtid kræver reduktion af vores samlede CO2-udledning, og en af de vigtigste opgaver er at omstille vores samfund til vedvarende energi. Som Danmarks ledende energikoncern arbejder vi på at fremme den grønne omstilling. 

Andelsselskabet

Vi kæmper for produktion af grøn energi til alle

Templates

11 medlemmer, 13 kan vælges.

Persondatapolitik

40%

af den strøm, der leveres i Danmark, leveres af netselskaberne i Andel.

154

repræsentanter sidder for bordenden, når vi tager beslutninger om Andels fremtid - og varetager vores andelshaveres interesser.

400.000

sjællandske andelshavere er medejere af alt det, vi skaber i fællesskab.

40%

af den strøm, der leveres i Danmark, leveres af netselskaberne i Andel.

137

repræsentanter sidder for bordenden, når vi tager beslutninger om Andels fremtid – og varetager vores andelshaveres interesser.

400.000

sjællandske andelshavere er medejere af alt det, vi skaber i fællesskab.
Energiproduktion
- vores holdning er vedvarende
Vi vil være Danmarks største andelsejede producent af vedvarende energi, og allerede nu leverer vores havvindmøller strøm, der svarer til det årlige forbrug for 200.000 husstande. Det kæmper vi for at levere mere af.
Infrastruktur
- skaber vækst og hverdagsliv
En velfungerende infrastruktur er afgørende for vækst og hverdagsliv. Formålet er at drive, vedligeholde og udbygge elnettene, så de kan håndtere mere vedvarende energi og imødekomme fremtidens energibehov, uden at det går ud over den høje oppetid. Samtidig er formålet at kæmpe for digital lighed ved at accelerere udrulningen af fibernet til andelshaverne.
Kundeløsninger
- vi vil være dit førstevalg
Andel har en målsætning om at være kundens førstevalg inden for integrerede, digitale og fremtidssikrede kundeløsninger. Andel går til markedet gennem en række selskaber, der bestræber sig på at give kunderne markedets bedste service og ydelser.

Overskrift

Lorem ipsum

Fra andelshaver til repræsentant?

Stil op til valg i Andel, hvis du vil:

  • Være en aktiv sparringspartner for Andels direktion og bestyrelse
  • Sætte din interesse for samfundsforhold, lokalliv og grøn omstilling i spil
  • Bidrage med viden til at løse vigtige regionale, energipolitiske spørgsmål
  • Være en aktiv ambassadør for vores ca. 400.000 andelshavere

Hvis du bliver valgt ind i Andels repræsentantskab, er det for en periode på fire år, hvor det forventes, at du deltager i fire til seks årlige møder. Her drøfter vi Andels mål, investeringer og forretningsplaner. Når du deltager på møderne, får du udbetalt et honorar på 2.000 kr. per møde og kørselsgodtgørelse samt et årligt honorar på 6.000 kr. 

Se valgregulativet

Energilagring i sten

Energilagring i sten er en billig og effektiv måde at gemme energi fra dage med masser af sol og blæst til dage, hvor efterspørgslen er større end produktionen. Det er dokumenteret i to danske innovationsprojekter på DTU Risø af henholdsvis Andel og Stiesdal Storage Technologies. I begge projekter bliver strøm lagret som varme i sten. Den varme kan benyttes til at producere strøm, når der er behov.

Andel investerer nu 75 mio. kr. i et partnerskab med Stiesdal Storage Technologies, hvor parterne sammen skal modne og industrialisere et nyt lagringssystem; GridScale.

Rødby på Lolland kan se frem til at blive hjemsted for det nye energilager. Det er en ideel lokation i arbejdet med at fjerne én af barriererne for den grønne omstilling.

Er du andelshaver?

Du er andelshaver, hvis du bor eller har sommerhus i netselskabet Cerius’ forsyningsområde. Det er de orange områder på kortet.

Maksimalt håndtryk til lokalsamfundet – minimalt fodaftryk på kloden

Vi har allerede foden indenfor på den grønne dagsorden, når vi eksempelvis henter strøm fra vores havvindmøllepark. Og vi er klar til at investere 90 mia. i andre projekter, der kan fremme vedvarende energi og en grønnere fremtid.  

Fordi vi er et andelsselskab, kan vi tænke langsigtet for fællesskabets bedste, også selvom det måske ikke kan betale sig på den korte bane. Vi kan have øje for den grønne omstilling til gavn for andelshavere, kunder og hele samfundet. Derfor investerer vi i energilagring, havvindmølleparker og vind-øer.  

Hvis vi skal være ægte bæredygtige, må vi handle i fællesskab og have det lange lys på. Det spiller perfekt sammen med andelstanken. For sådan har vi altid arbejdet.

Jeg ser min transporttid som mig-tid, hvor jeg fordyber mig i videnskabelige podcasts eller får en god snak med min mor. Så har jeg helt ro til at komme ned i gear om aftenen.

Lorem ipsum dolor

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit curae mauris, risus vehicula aliquet mattis aenean montes netus ligula in tempus, facilisis nascetur pharetra luctus sociis primis rhoncus lacinia. Primis litora hac himenaeos suspendisse convallis ante eu ornare, mauris tristique lacus dui nam quisque maecenas cras aliquet, rhoncus aliquam ut justo metus cum fringilla.

Omtanken for samfundet starter med os selv

Den langsigtede tankegang gælder også internt i Andel. For vi investerer i uddannelsespladser til vores unge kolleger, og vi giver vores ledere et sundt fundament at handle ud fra i form af lederuddannelse.  

Andelstanken former også det fællesskab, vi deler som kolleger. Vi er gode til at være mennesker sammen. Så vi rummer alt, hvad arbejdsdagen og livet i øvrigt bringer på en sund måde. Derfor er tonen også god, uanset hvor hurtigt tingene går. Og så sætter vi en ære i at gøre noget godt for hinanden.  

Vi har en særlig varme imellem os, hvor folk smiler og nikker, også til dem, de ikke kender så godt. Den grad af anerkendelse har jeg ikke følt andre steder.

Mød dine kommende kolleger

Er du nysgerrig på, hvordan hverdagen ser ud inden for dit fagområde?
Klik dig ind og se, hvad en af dine nye kolleger siger.

Finans og administration
Finans og administration
Finans og administration
Bliv vores nye kollega

Vil du kombinere fællesskab, fremsyn og fremdrift? Så er Andel en arbejdsplads for dig.

Vi arbejder hver dag på at skabe en grønnere fremtid for alle, om det er vores andelshavere, kunder, kollegaer eller samfundet generelt.

Andel er et andelsselskab

Et andelsselskab er en demokratisk selskabsform, hvor ejerne hver ejer en andel – og dermed er andelshavere. Du er andelshaver i Andel hvis du bor eller har sommerhus i Nordvest-, Midt- og Sydsjælland, Lolland-Falster og øerne.
Som andelshaver har du mulighed for at udvikle Andel, vores fælles virksomhed.

Følg vejledningen

Sådan får du 2.500 kroner udbetalt:

Du kan indtaste adressen for enten din faste bopæl, din virksomhed eller dit sommerhus.
Hvis din adresse ligger i Cerius elnets område er du nemlig andelshaver og kan få udbetalt 2.500 kroner én gang. 

Log ind med MitID

Vi udbetaler helt automatisk pengene til din NemKonto. Du skal blot logge ind med MitID og godkende, at vi bruger dit cpr-nummer til udbetalingen.

Tjek din NemKonto

Når du har logget ind med MitID og godkendt udbetalingen, bliver pengene udbetalt til din NemKonto inden for en uges tid.

Ledelse

Ledelse for os er først og fremmest at se hinanden som mennesker.
Det gælder både dig, der har lederopgaven og dig, der skal have
nogen at gå til. Fagligt og personligt.

Uddannelse

Ledelse for os er først og fremmest at se hinanden som mennesker.
Det gælder både dig, der har lederopgaven og dig, der skal have
nogen at gå til. Fagligt og personligt.

Vi arbejder for en grønnere fremtid for alle

I Andel mener vi, at det bedste samfund er et samfund drevet af grøn energi og med lige muligheder for alle. Derfor sætter vi ladestandere op i hele landet gennem vores datterselskab Clever og kæmper for, at der skal være mere grøn energi til alle.

Allerede nu leverer vores havvindmøller strøm svarende 200.000 husstandes årlige forbrug – og det vil vi gerne kunne levere endnu mere af. Og når vinden ikke blæser, arbejder vi faktisk også på at have grøn energi på lager, så Danmark kan køre på vedvarende energi altid – hele tiden.

Det er det, vi mener, når vi siger grønnere fremtid til alle.

Klar til en karriere med afsæt i menneskelige værdier og grønne ambitioner?

”Forskellighed gør stærk, og vi håber at kunne udvide repræsentantskabet med flere engagerede kvinder og yngre medlemmer – gerne med forskellig etnisk baggrund”

400 millioner kroner i ekstraordinær rabat

Andels folkevalgte repræsentantskab har besluttet, at der i 2021 gives en ekstraordinær rabat på 400 millioner kroner i alt til alle andelshavere. Pengene kommer familier, virksomheder og offentlige institutioner til gavn i en svær tid.
Navnet Andel

Andel skaber en meget tydelig og direkte reference til vores ejerform, andelsselskabet. Det signalerer, at kunder, andelshavere, alle os kolleger og samarbejdspartnere er en del af et fællesskab. Andel fortæller, hvordan vi i fællesskab skaber en særlig energi – energi til at tænke anderledes, drømme større og skabe nyt.

Mere tekst her

Tekst her
Nyheder

Aktuelt fra koncernen

Andels selskabsstruktur pr. 1. november 2021

Afspil video

Personligt synes jeg, den grønne omstilling går for langsomt. Det er også derfor, jeg har valgt at engagere mig i Andels arbejde som medlem af repræsentantskabet

Jeg vil gerne bidrage til et bedre klima med billigere grønne løsninger for den enkelte husstand. Grøn energi skal være nemt og tilgængeligt for alle, især for de, som lige har købt deres første hjem

Afspil video
Pressevagt – for journalister

Fang os på pressetelefon 21 70 31 01

Morten Kidal
Pressechef
Lasse Bjerre Sørensen
Media Relations Manager
Gina Øbakke

Bestyrelsesmedlem
Nuværende valgperiode udløber i 2022

Tidl. borgmester i Stevns kommune

Indtrådt i bestyrelsen i 2014

Erfaring med overordnet ledelse, politisk arbejde, organisationsudvikling og virksomhedsøkonomi. Erfaring fra flere fusioner i private og offentlige virksomheder.

Andre ledelseshverv

Medlem af Revisions- og Risikoudvalget i Andel A.m.b.A.
Bestyrelsesmedlem, Kræftens Bekæmpelse, Stevns

Gina Øbakke

Bestyrelsesmedlem
Nuværende valgperiode udløber i 2022

Tidl. borgmester i Stevns kommune

Indtrådt i bestyrelsen i 2014

Erfaring med overordnet ledelse, politisk arbejde, organisationsudvikling og virksomhedsøkonomi. Erfaring fra flere fusioner i private og offentlige virksomheder.

Andre ledelseshverv

Medlem af Revisions- og Risikoudvalget i Andel A.m.b.A.
Bestyrelsesmedlem, Kræftens Bekæmpelse, Stevns

Gina Øbakke

Bestyrelsesmedlem
Nuværende valgperiode udløber i 2022

Tidl. borgmester i Stevns kommune

Indtrådt i bestyrelsen i 2014

Erfaring med overordnet ledelse, politisk arbejde, organisationsudvikling og virksomhedsøkonomi. Erfaring fra flere fusioner i private og offentlige virksomheder.

Andre ledelseshverv

Medlem af Revisions- og Risikoudvalget i Andel A.m.b.A.
Bestyrelsesmedlem, Kræftens Bekæmpelse, Stevns

Gina Øbakke

Bestyrelsesmedlem
Nuværende valgperiode udløber i 2022

Tidl. borgmester i Stevns kommune

Indtrådt i bestyrelsen i 2014

Erfaring med overordnet ledelse, politisk arbejde, organisationsudvikling og virksomhedsøkonomi. Erfaring fra flere fusioner i private og offentlige virksomheder.

Andre ledelseshverv

Medlem af Revisions- og Risikoudvalget i Andel A.m.b.A.
Bestyrelsesmedlem, Kræftens Bekæmpelse, Stevns

Spørgsmål og svar

Om udbetalingen

Andel kan ikke sige præcist, hvornår pengene bliver udbetalt til den enkelte, men det sker så hurtigt som muligt efter man har søgt om pengene.  

Erhvervskunder får pengene udbetalt automatisk, så de behøver ikke foretage sig noget.

Retten til de 2.500 kroner mistes, hvis du ikke senest den 31. maj har tastet dine oplysninger og sagt ‘ja tak’ til at få pengene udbetalt.

Ovenfor kan du indtaste din adresse og tjekke, om du er andelshaver. Du er andelshaver, hvis dit elnetselskab er Cerius.

Ja, du skal betale skat af pengene og selv opgive det til SKAT. Pengene beskattes som personlig indkomst.

Hvis du frasiger dig pengene og altså siger ‘nej tak’ her på siden, så skal du ikke betale skat.

Har du spørgsmål om skat, så kontakt SKAT.

Det afhænger af din situation. Vi anbefaler, at du kontakter fx kommunen eller SKAT. 

Deadline for at søge om 2.500 kroner er den 31. maj 2024.

Retten til de 2.500 kroner mistes, hvis du ikke senest den 31. maj har tastet dine oplysninger og sagt ‘ja tak’ til at få pengene udbetalt.

Hvilke typer kooperationer findes der i dag?

Lorem ipsum

Se hvordan øen bliver til

Tjek om du er andelshaver

Du er andelshaver, hvis din elmåler i din bolig eller sommerhus er tilkoblet netselskabet Cerius’ elnet. Det gør dig til andelshaver sammen med cirka 400.000 andre andelshavere i Nordvest-, Vest-, Midt- og Sydsjælland, Lolland-Falster og øerne. Cerius er nemlig et netselskab i Andel.

Skriv til os

Du er meget velkommen til at kontakte os. Vi lover at vende tilbage så hurtigt som muligt og beklager, at vi har travlt.

Lige nu har vi 10-12 dages behandlingstid på mails.

Dit navn*
Din adresse*
Kundetype*
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.