Udbetaling til andelshavere i Cerius' elnet

Få udbetalt 2.500 kroner fra Andel

Senest den 31. maj 2024 skal du skal kontakte os, hvis du endnu ikke har fået 2.500 kr. og bor i Cerius elnets område. 
Du er meget velkommen til at ringe til os på 70 29 20 90

Udlevér ikke dit cpr-nummer. Nogle oplever at blive kontaktet af personer, der vil ’hjælpe’ med at få de 2.500 kr. udbetalt. Men Andel ringer ikke uopfordret, kun hvis vi har en aftale om det.

Tjek adresse, og gå videre til udbetaling

Tjek din adresse, og se, om du kan få udbetalt 2.500 kroner

Du kan få udbetalt 2.500 kroner, hvis du bor, har sommerhus eller virksomhed i Nordvest-, Vest-, Midt-, Sydsjælland eller Lolland-Falster og øerne. Så er du nemlig andelshaver i Andel.

Du skal logge ind med MitID og sige ‘ja tak’ inden den 31. maj 2024, hvorefter det ikke længere er muligt at få pengene udbetalt. Pengene udbetales til NemKonto og beskattes som personlig B-indkomst.

Din adresse er helt særlig

Din adresse gør dig berettiget til at få 2.500 kroner én gang. Adressen gør dig nemlig til andelshaver.

Du skal nu – og senest 31. maj – logge ind med MitID for at få udbetalt pengene til NemKonto.

Godt at vide

Ja, du skal betale skat af pengene.

Andel videregiver oplysninger om udbetalingen til Skattestyrelsen efter den 31. maj 2024, når den samlede udlodning er gennemført. Du skal selv tjekke, at de 2.500 kr. fremgår korrekt af din selvangivelse. Pengene beskattes som personlig B-indkomst. 

Hvis du frasiger dig pengene eller ikke gør noget, så skal du ikke betale skat. 

Din adresse er helt særlig

Din fritidsboligs adresse gør dig berettiget til at få 2.500 kroner én gang. Adressen gør dig nemlig til andelshaver.

Du skal nu – og senest 31. maj – logge ind med MitID for at få udbetalt pengene til NemKonto.

Godt at vide

Du kan finde dit aftagenummer på din elregning eller BS-opgørelse. Alternativt kan du ringe til din elleverandør og få det oplyst – elleverandøren køber du din strøm af.  

Man kan få pengene udbetalt én gang, og man er andelshaver én gang, selvom man fx har fast bolig og fritidsbolig.

Ja, du skal betale skat af pengene.

Andel videregiver oplysninger om udbetalingen til Skattestyrelsen efter den 31. maj 2024, når den samlede udlodning er gennemført. Du skal selv tjekke, at de 2.500 kr. fremgår korrekt af din selvangivelse. Pengene beskattes som personlig B-indkomst. 

Hvis du frasiger dig pengene eller ikke gør noget, så skal du ikke betale skat. 

Din adresse er helt særlig

Din erhvervsadresse er berettiget til at få 2.500 kroner. Udbetalingen sker automatisk, og du skal ikke foretage dig noget.

Vi sender et brev til dig, og det kan du bruge som bilag i dit regnskab. 

Du kan desværre ikke få 2.500 kroner

Denne adresse er ikke berettiget til 2.500 kroner, fordi den ikke ligger i Cerius elnets forsyningsområde.

Hvem er ikke berettiget til at få 2.500 kroner?

Du kan kun få 2.500 kroner, hvis du bor, har sommerhus eller virksomhed i Cerius elnets forsyningsområde. Så er du nemlig andelshaver.

Du kan godt være kunde i Andel Energi uden at være andelshaver. Det er du, hvis du køber din el eller naturgas hos Andel Energi, men ikke får leveret strøm via Cerius’ elnet.

Du skal være andelshaver på det tidspunkt, hvor beslutningen om at udbetale udbytte bliver truffet i Andels repræsentantskab. Det siger lovgivningen. Det betyder, at du skal være tilmeldt elforsyningen i Cerius elnets område den 6. februar 2024.  

Hvis du er flyttet ud af Cerius’ forsyningsområde inden den 6. februar 2024 eller er tilflytter/har oprettet erhverv efter den 6. februar, så er du ikke berettiget til pengene, fordi du ikke er andelshaver på skæringstidspunktet.

Du skal bo i Cerius elnets område for at være andelshaver og dermed berettiget til 2.500 kr.

Radius Elnet er et andet elnet, som dækker et andet geografisk område, og der er man ikke andelshaver i Andel og dermed ikke berettiget til 2.500 kr. 

Er du stadig i tvivl?

Du er meget velkommen til at kontakte os. Vi lover at vende tilbage så hurtigt som muligt og beklager, at vi har travlt.

Lige nu har vi 10-12 dages behandlingstid på mails.

Dit navn*
Din adresse*
Type*
*
Accepterede filtyper: jpg, png, pdf, docx, xlsx, Maks. filstørrelse: 10 MB.
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Find ud af, om du er andelshaver

Kan du få 2.500 kroner?

Du er andelshaver, hvis elmåleren på din adresse er tilsluttet Cerius’ elnet. Brug kortet til at finde ud af, om du er andelshaver og kan få 2.500 kroner.

Kan få 2.500 kroner
Kan ikke få 2.500 kroner
Følg vejledningen

Sådan får du 2.500 kroner udbetalt:

Indtast adressen for enten din faste bopæl, din virksomhed eller dit sommerhus. Hvis din adresse ligger i Cerius elnets område, er du andelshaver og kan få udbetalt 2.500 kroner én gang. 

Log ind med MitID

Vi udbetaler pengene til din NemKonto. Du skal blot logge ind med MitID og godkende, at vi bruger dit cpr-nummer til udbetalingen.

Tjek din NemKonto

Når du har logget ind med MitID og sagt ‘ja tak’ udbetalingen, bliver pengene udbetalt til din NemKonto inden for et par uger.

Spørgsmål og svar

Er du i tvivl - ring til os på 70 29 20 90

Du skal bo i Cerius elnets område for at være andelshaver og berettiget til 2.500 kr. Du er automatisk andelshaver, hvis du bor, har sommerhus eller virksomhed i Nordvest-, Midt- og Sydsjælland, Lolland-Falster og øerne og er tilsluttet Cerius’ elnet. Det er din adresse, der afgør, om du er andelshaver. 

Du kan godt være kunde i Andel Energi uden at være andelshaver i Andel. Det er du, hvis du køber din strøm hos Andel Energi, men ikke får strømmen leveret via Cerius’ elnet. 

Radius Elnet er et elnetselskab, som dækker et andet geografisk område. Bor du i Radius Elnets område, er du ikke andelshaver i Andel og ikke berettiget til 2.500 kr.

Du skal være andelshaver på det tidspunkt, hvor beslutningen om at udbetale pengene blev truffet i Andels repræsentantskab. Det betyder, at du skal være tilmeldt elforsyningen i Cerius elnets område den 6. februar 2024. Hvis du boede på den berettigede adresse den 6. februar, kan du ringe til Kundesupport på 70 29 20 90.

Hvis du er flyttet ud af Cerius elnets område før den 6. februar 2024 eller er tilflytter/har oprettet erhverv efter den 6. februar, så er du ikke berettiget til pengene, da du ikke var andelshaver på skæringsdatoen den 6. februar 2024.

Hvis du ikke har MitID, så kan du ringe til Kundesupport på 70 29 20 90. Hvis du ringer på vegne af en anden person, skal denne anden person være til stede, for at vi kan behandle din henvendelse.

Hvis du har rådighed over installationen og selv beslutter, hvem du køber din strøm af, så er du andelshaver og kan få 2.500 kr. udbetalt.  

Hvis din udlejer råder over installationen og beslutter, hvor strømmen bliver købt, så er du ikke andelshaver og kan ikke få pengene. Dette kan være i tilfælde, hvor udlejer har en såkaldt hovedmåler, og der er bi-målere ude i ejendommen.  

Hvis du har virksomhed og råder over installationen, får du automatisk pengene udbetalt via cvr-nummeret.

Som andelshaver kan man få pengene udbetalt én gang, selvom man fx både har fast bolig og fritidsbolig i Cerius’ område. Kun én person pr. folkeregisteradresse kan få 2.500 kr. Hvis man deler folkeregisteradresse med en, der har fået udbetalt pengene, kan der ikke udbetales flere gange. Man skal være over 18 år. 

Erhvervskunder får udbetalingen pr. cvr-nummer. Hvis cvr-nummer er knyttet til samme adresse/elmåler som en privat bolig, får man udbetalingen én gang – automatisk som erhvervskunde. Hvis man både har privat bolig og en erhvervsvirksomhed med hver sin adresse, er man to forskellige slags andelshavere. 

Se, hvor let, det er at få 2.500 kroner

Afspil video
Om Andel

Hvad er Andel, og hvorfor er jeg andelshaver?

Du er andelshaver i Andel, hvis elmåleren er tilsluttet Cerius’ elnet. Andel er et andelsselskab, som blev grundlagt for over 100 år siden for at sikre strøm til alle.

Spørgsmål og svar

Om udbetalingen

Andel udbetaler ekstraordinært 850 millioner kr. til alle andelshavere med baggrund i det store overskud, som Andel havde i 2022. Overskuddet var et resultat af Andels datterselskab Energi Danmarks handel med energi uden for Norden. Overskuddet skyldes ikke salg af el til privatkunder.

På repræsentantskabsmøde i april 2023 blev det besluttet, at bestyrelsen skulle arbejde hen imod en udbetaling af pengene. På møde i repræsentantskabet den 6. februar 2024 blev udbetalingen endeligt besluttet. 

Andel har valgt en anden model, hvor pengene udbetales direkte til andelshaveren, og som tilgodeser andelshavere med det samme beløb. Rabatten på elnettariffen var afhængig af elforbrugets størrelse. 

Andel udbetaler pengene til andelshaverne ved, at manlogger ind med MitID og giver tilladelse til at få udbetalt pengene på sin NemKonto. 

Andelshavere i elnetselskabet Cerius elnets område kan få udbetalt 2.500 kr. Man er andelshaver, hvis man bor, har sommerhus eller erhverv på Nordvest-, Vest-, Midt-, Sydsjælland eller Lolland-Falster og øerne. 

Som andelshaver kan man få pengene udbetalt én gang, selvom man fx både har fast bolig og fritidsbolig i Cerius’ område. Kun én person pr. folkeregisteradresse og én person pr. elmåler kan få udbetalt 2.500 kr. Man skal være over 18 år. 

Man kan godt være kunde i Andel Energi uden at være andelshaver, fordi man frit kan vælge sin elleverandør, men man tilhører et elnetselskab i kraft af sin adresse. 

Erhvervskunder får udbetalingen pr. cvr-nummer. Hvis cvr-nummer er knyttet til samme adresse/elmåler som en privat bolig, får man udbetalingen én gang. Hvis man har privat bolig og erhvervsvirksomhed med hver sin adresse, er man to forskellige slags andelshavere. 

Her på siden kan du indtaste din adresse og tjekke, om din adresse ligger i Cerius elnets område. Du er andelshaver, hvis dit elnetselskab er Cerius pr. 6. februar 2024, hvis du er tilsluttet Cerius’ elnet og har rådighed over elmåleren.

Senest den 31. maj 2024 skal du taste dine oplysninger og sige ‘ja tak’ til at få 2.500 kr. udbetalt. Efter den 31. maj 2024 mister du retten, selvom du ellers var berettiget.

Hvis du bor i Nakskov, Slagelse, Korsør eller Næstved bymidte er du ikke andelshaver. Bor du i et af disse områder, kan der være naboer, som er andelshavere, fordi de får strøm via Cerius’ elnet, mens andre ikke er andelshavere. Tjek din adresse ovenfor. 

Hvis du er flyttet ud af Cerius elnets område inden den 6. februar 2024, eller hvis du er tilflyttet/har oprettet erhverv efter den 6. februar, så er du ikke berettiget til pengene, fordi du ikke var andelshaver på skæringstidspunktet den 6. februar.  

Når du har indtastet dine oplysninger her på siden og sagt ‘ja tak’ til de 2.500 kr., så går der et par uger, inden pengene står på din NemKonto.  

Erhvervskunder får pengene udbetalt automatisk og behøver ikke foretage sig noget.  

Ja, ifølge Skatterådet er pengene skattepligtige. 

Andel videregiver oplysninger om udbetalingen til Skattestyrelsen efter den 31. maj 2024, når den samlede udlodning er gennemført. Pengene beskattes som personlig B-indkomst for privatpersoner, og i virksomheder beskattes overskud med 22 % for de fleste selskabsformerDu skal selv tjekke, at de 2.500 kr. fremgår korrekt af din selvangivelse. 

Hvis du frasiger dig pengene eller ikke gør noget, så skal du ikke betale skat. 

Om dit indkomstgrundlag påvirkes, afhænger af din situation. Vi anbefaler, at du kontakter fx SKAT eller en anden instans, du normalt taler med.

Andelshaver i Andel

Du er en del af et stort fællesskab, når du er andelshaver i Andel. Selvom du måske ikke tænker over det, er der mange fordele ved at være andelshaver.

Skriv til os

Du er meget velkommen til at kontakte os. Vi lover at vende tilbage så hurtigt som muligt og beklager, at vi har travlt.

Lige nu har vi 10-12 dages behandlingstid på mails.

Dit navn*
Din adresse*
Type*
*
Accepterede filtyper: jpg, png, pdf, docx, xlsx, Maks. filstørrelse: 10 MB.
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.