Søg
Close this search box.

Andelshaver i Andel

Du er en del af et stort fællesskab, når du er andelshaver i Andel. Selvom du måske ikke tænker over det, er der mange fordele ved at være andelshaver.

Tjek, om du er andelshaver

Du er andelshaver, hvis du bor, har sommerhus eller erhverv på Nordvest-, Vest-, Midt- og Sydsjælland eller Lolland-Falster og øerne og får din strøm leveret via Cerius’ elnet, der er et elnetselskab i Andel-koncernen.

Du er med til at støtte en grønnere fremtid

I Andel gør vi hver dag vores bedste for at skabe værdi for vores andelshavere og for det, vi skaber i fællesskab. 

Som andelshaver er du derfor med til at støtte vækst og udvikling i dit lokalområde. Det kan være opstartsvirksomheder med en grøn agenda, legat til unge, der vælger en erhvervsuddannelse og bidrager til at bygge de grønne løsninger, vi har brug for, ildsjæle, der styrker lokale fællesskaber og meget mere.

Udbetaling til Andels andelshavere

Andels repræsentantskab og bestyrelse udbetalte ekstraordinært 2.500 kr. til alle andelshavere på tilsammen 850 mio. kr. i 2024.

Få indflydelse og styrk dine kompetencer

Andel er et andelsselskab, ejet af vores andelshavere i form af private husstande og virksomheder i Nordvest-, Vest-, Midt- og Sydsjælland, Lolland-Falster og øerne.

Repræsentanterne følger og drøfter udviklingen i virksomheden og den grønne omstilling af vores samfund. Som bonus kan du som repræsentant sætte nye, stærke kompetencer på dit CV, fordi du får indsigt i energibranchen og i Andel, som er en aktiv samfundsaktør. 

Det er desuden repræsentanterne, der vælger Andels bestyrelse – og som repræsentant, har du selv mulighed for at stille op til valg i Andels bestyrelse. 

Repræsentanterne bliver valgt hvert fjerde år ved en demokratisk afstemning blandt andelshaverne i 15 valgområder. Som andelshaver kan du stemme og stille op til valg i repræsentantskabet. 

Du bor i en digital højborg

Andel kæmper for digital lighed. Og i 2018 var Region Sjælland en af de regioner, hvor færrest havde adgang til højhastighedsinternet. Andel lovede derfor at tilbyde vores andelshavere i regionen adgang til lynhurtigt internet inden udgangen af 2023. Det løfte er vi i mål med.

Via vores datterselskab Fibia, har vi nemlig gravet fibernet ned i dit lokalområde. Det har gjort Region Sjælland til en digital højborg i Danmark – noget som vi er ret stolte over. For lynhurtigt internet er afgørende for erhvervsliv, familieliv og fællesskab.

Let at køre elbil

Hvis vi vil gå en grønnere fremtid i møde, skal vi også køre grønt. Derfor sætter vi ladestandere op i hele landet gennem vores datterselskab, Clever, der inden 2025 etablerer mere end 20.000 offentlige ladepunkter i hele Danmark – inklusiv et stigende antal ultrahurtige ladestationer.