Hjælp os med at finde plads til en grønnere fremtid

Andel er klar til at investere flere milliarder i projekter, der kan fremme den grønne omstilling. Men vi mangler plads – og vi mangler din hjælp. Lige nu sætter lokale protester landet over nemlig en stopper for flere vindmølleparker.

Kun med din opbakning kan vi finde plads til vindmøller og en grønnere fremtid.

Derfor har vi brug for din opbakning

15%

af alle danskere er imod opsætning af vindmøller, der kan påvirke udsigt og naturområder i deres kommune.
Kilde: Norstat 

2,2%

af henholdsvis Danmarks samlede hav- og landbrugsareal – det er alt, hvad Danmarks 2030-ambition for udbygning af mere vedvarende energi vil fylde.
Kilde: Green Power Denmark

17
vindmøller skal hver måned opsættes de næste 8 år for at opnå Danmarks 2030-ambition for udbygning af mere vedvarende energi, hhv. 10 på land og 7 på havet. Kilde Green Power Denmark
Jeg vil gerne give plads til vindmøller
Skriv din by
  Støt op om vindmøller i din kommune ved at skrive navnet på din by i feltet ovenfor. På den måde kan vi vise lokalpolitikerne den opbakning, der er til vindmøller, og sammen finde plads til en grønnere fremtid
  Indtast dit navn
  Vi vil bruge oplysningerne om dig til at vise politikere, beslutningstagere og andre med politisk eller samfundsmæssig indflydelse, at der er opbakning til vindmøller. Du kan læse mere, om vores behandling af oplysningerne i vores persondatapolitik.
  Tak for din støtte
  Vi er nu et skridt tættere på at finde plads til en grønnere fremtid. Del det vigtige budskab så vi kan komme helt i mål.
  Del på Facebook
  Del på Twitter
  Download
  2491

  har allerede vist deres støtte.

  En grøn fremtid kræver plads – og din støtte

  Som Danmarks ledende energi- og fibernetkoncern er vi klar til at investere flere milliarder i projekter, der kan fremme vedvarende energi og den grønne omstilling. Desværre har borgerprotester landet over gentagende gange sat en stopper for flere vindmølleparker. Det sker, selvom vi mere end nogensinde før har brug for at frigøre os fra fossil energi.

  Vi leder derfor efter steder, hvor der kan blive plads til vindmøller og en grønnere fremtid. Det er ikke meget plads, der er brug for, når man ser på det store billede. Faktisk kræver det kun henholdsvis 2,2% af vores samlede hav- og landbrugsareal at løse Danmarks 2030-ambition for udbygning af mere vedvarende energi.

  Men vi har brug for din hjælp. Ved at dele din støtte til vindmøller i din kommune med os kan vi råbe lokalpolitikerne op og sammen finde plads til en grønnere fremtid.

  Region Hovedstaden

  82% er enige eller meget enige i, at vindmøller er et vigtigt tiltag i kampen for den grønne omstilling.

  Region Sjælland

  82% er enige eller meget enige i, at vindmøller er et vigtigt tiltag i kampen for den grønne omstilling.

  Region Syddanmark

  75% er enige eller meget enige i, at vindmøller er et vigtigt tiltag i kampen for den grønne omstilling.

  Region Midtjylland

  86% er enige eller meget enige i, at vindmøller er et vigtigt tiltag i kampen for den grønne omstilling.

  Region Nordjylland

  77% er enige eller meget enige i, at vindmøller er et vigtigt tiltag i kampen for den grønne omstilling.

  Klik på kortet, og se, hvad holdningen til vindmøller er i din region

  81% af danskerne mener, at vindmøller er et vigtigt tiltag i kampen for den grønne omstilling. Lad os råbe lokalpolitikerne op og vise dem, at vi er et flertal, der bakker op om vindmøller og den grønne omstilling.

  Kilde: Norstat, analyse lavet for Andel september 2022

  Oplev din udsigt med vindmøller

  Stadig nysgerrig?

  Få svar på nogle af de mest stillede spørgsmål

  Opførelse af vindmøller vækker følelser, og der er rigtig mange eksempler på, at borgerprotester kan føre til, at planlagte vindmølleparker bliver udskudt eller aflyst. Det er dog vigtigere end nogensinde før, at Danmark frigør sig fra fossil energi, ikke mindst i lyset af den udenrigspolitiske situation og de meget høje energipriser. Vi har derfor ikke tid til at vente – og slet ingen tid at spilde.

  Atomkraft blev skrevet ud af den danske energiforsyning tilbage i 1985, og igennem årene er det i stedet besluttet at arbejde for, at Danmark skulle være selvforsynende med ved hjælp af vedvarende energikilder. Den udvikling har også medført, at Danmarks er førende inden for havvindmøller, og det har skabt en kæmpe eksport og titusindvis af arbejdspladser.

  De senere år er en del danskere dog blevet mere positivt stemt overfor atomkraft. Men A-kraft har i dag en række udfordringer:

  • A-kraft producerer højradioaktivt affald, som skal opbevares på et sikkert sted i tusinder af år, før det er ufarligt.
  • Modsat den populære opfattelse, så er A-kraft er en markant dyrere energikilde end eksempelvis vind- og solenergi.
  • Det tager meget lang tid at bygge et atomkraftværk i de lande, som vi normalt sammenligner os med.
  • Det en udgift for samfundet at etablere atomkraft, mens vedvarende energi kan opføres uden støtte.

  Nye, mere sikre og billigere former for atomkraft kan komme på markedet engang i fremtiden. Men det er desværre fortsat en teknologi, som er på udviklingsstadiet. Det er ikke et produkt, som kan købes på de globale markeder og installeres i morgen – ligesom vindmøller og solceller er det.

  Et bredt flertal i Folketinget er derfor enige om, at Danmark i 2030 får firedoblet produktionen af sol- og vindenergi på land samt mulighed for femdobling af havvindmøllestrøm – og det er vi klar til at bakke op om.

  Vi vil investere milliarder i omstillingen til vedvarende energi og nye teknologier, der kan reducere CO2-udledningen. Som eksempel er vi med i et konsortium, der arbejder på en ny stor energiø i Nordsøen, vi vil opføre havvindmølleparker, og vi har nye investeringer på vej i solceller.

  Vi oplever, at rigtig mange danskere har et ønske om at bidrage til omstillingen til vedvarende energi, men at der også er mange, som har det svært med dette indgreb i deres hverdag. Hvis vi i Danmark vil erstatte fossil energi med vedvarende energi, kræver det, at vi dropper skåltalerne og accepterer, at der skyder mange flere anlæg til produktion af vedvarende energi op i landskabet og på havene rundt om os.

  For Andel er det ikke enten-eller. Vi er både engageret i store statslige udbud, fx energiøen i Nordsøen, og i parker, der opføres tættere på land. Disse vil kunne opføres hurtigere end ved de statslige udbud på parker langt fra kysten.

  Boksene i vores kampagne er ikke visualiseringer af konkrete projekter, men blot symbolske illustrationer af, at det kun en lille del af Danmarks areal, det drejer sig om.

  Vi håber at få rigtig mange tilkendegivelser på, at der er folkelig og lokal opbakning til at opføre vindmøller, også selv om det netop betyder, at produktionen af vedvarende energi bliver mere synlig. Det skal kampagnen og støtten bruges til at gøre tydeligere.

  Andel har søgt om tilladelse til at starte forundersøgelser på havvindmølleparker flere steder i landet, blandt andet ud for Odsherred og Grenaa. Vi viser et hav- eller et landareal for at visualisere, at det kun er en lille del af Danmarks areal, som er i spil. Der er derfor ikke nødvendigvis konkrete planer om at opføre vindmøller i det konkrete område.

  Grønnere fremtid

  I Andel mener vi, at det bedste samfund er et samfund drevet af grøn energi og med lige muligheder for alle.