Ung Kvinde Lytter Ved Moede

Andelsselskabet

Andelsselskabet

"Kort fortalt kæmper vi for CO2-reduktion og digitale muligheder til gavn for de kommende generationer"

Som andelsselskab skaber vi velfærd og vækst regionalt og i det danske samfund ved at levere vital infrastruktur og fremtidssikrede energiløsninger. Som når vi investerer visionært i fibernet, vindmøller, ladeinfrastruktur til elbiler og smarte energiløsninger.

Er du andelshaver?

Du er andelshaver, hvis du bor eller har sommerhus i netselskabet Cerius' forsyningsområde. Tjek på kortet herunder.

Ledelsen

Demokratisk ledelse

Andel er ejet af 400.000 andelshavere i form af private husstande og virksomheder i Syd-, Vest- og Midtsjælland, Lolland-Falster og øerne. I Andel sidder repræsentantskabet for bordenden og varetager andelshavernes interesser, når vi former selskabets fremtid. Repræsentanterne er valgt af andelshaverne i en demokratisk valgproces.

Se mere om repræsentantskabet

Vores navn

Navnet Andel

Andel skaber en meget tydelig og direkte reference til vores ejerform, andelsselskabet. Det signalerer, at kunder, andelshavere, alle os kolleger og samarbejdspartnere er en del af et fællesskab – af noget større. Andel fortæller, hvordan vi i fællesskab skaber en særlig energi – energi til at tænke anderledes, drømme større og skabe nyt.

Historien

Pionerer i energien

Andel er et andelsselskab, der blev grundlagt for 100 år siden af to mænd med det samme efternavn, Andersen. Med et års mellemrum startede de energiselskaberne SEAS og NVE, der siden blev til SEAS-NVE og i dag hedder Andel. Deres mål var at udbrede elektricitet til den almindelige borger. De skabte lys over land, og den pionerånd er en del af Andels DNA i dag.