Søg
Close this search box.

Andelsselskabet

Andel er et andelsselskab

Som andelsselskab skaber vi velfærd og vækst regionalt og i det danske samfund ved at levere vital infrastruktur og fremtidssikrede energiløsninger. Som når vi investerer visionært i fibernet, vindmøller, ladeinfrastruktur til elbiler og smarte energiløsninger.

Tjek om du er andelshaver

Du er automatisk andelshaver, når du bor ovenpå det elnet, der binder os sammen i Region Sjælland. Andelsselskabet blev nemlig grundlagt for at skabe lys over land med elkabler.

Du er derfor andelshaver, når du bor eller har sommerhus på Nordvest-, Vest-, Midt- eller Sydsjælland, Lolland-Falster eller øerne

Er andelshaver
Er ikke andelshaver

Demokratisk ledelse

Andel er ejet af alle vores andelshavere, i form af private husstande og virksomheder i Nordvest-, Midt- og Sydsjælland, Lolland-Falster og øerne. I Andel sidder repræsentantskabet for bordenden og varetager andelshavernes interesser, når vi former selskabets fremtid. Repræsentanterne er valgt af andelshaverne i en demokratisk valgproces.

Navnet Andel
Andel skaber en meget tydelig og direkte reference til vores ejerform, andelsselskabet. Det signalerer, at kunder, andelshavere, alle os kolleger og samarbejdspartnere er en del af et fællesskab. Andel fortæller, hvordan vi i fællesskab skaber en særlig energi – energi til at tænke anderledes, drømme større og skabe nyt.

Pionerer i energien

Andel er et andelsselskab, der blev grundlagt for 100 år siden af to mænd med det samme efternavn, Andersen. Med et års mellemrum startede de energiselskaberne SEAS og NVE, der siden blev til SEAS-NVE og i dag hedder Andel. Deres mål var at udbrede elektricitet til den almindelige borger. De skabte lys over land, og den pionerånd er en del af Andels DNA i dag.

Bæredygtig vækst i regionen
Som en andelsejet energi- og fibernetkoncern skaber vi bæredygtig regional vækst og udvikling. Det gør vi gennem leverance af vital infrastruktur og fremtidssikrede energiløsninger. Som når vi investerer visionært i fibernet, vindmøller, ladeinfrastruktur til elbiler og innovative energiløsninger.
Andel støtter fællesskabet
I Andel gør vi hver dag vores bedste for at skabe værdi for vores andelshavere og for det, vi skaber i fællesskab. Derfor uddeler vi hvert år en ildsjælepris og donationer til foreninger, aktiviteter og frivillige, der hver dag gør en stor indsats til gavn for fællesskabet og udviklingen i regionen.

Værdiskabelsespolitikken
– en fælles retning

Værdiskabelsespolitikken tjener to formål. Den beskriver Andels ambition over for andelshaverne, og den fungerer som dialogværktøj for repræsentantskab, bestyrelse og ledelse om mål og ambitioner.