Søg
Close this search box.

400 millioner kroner i rabat til Andels andelshavere

Pressemeddelelse -
09-02-2021
Som andelsselskab skaber vi velfærd og vækst regionalt og i det danske samfund gennem leverance af vital infrastruktur og fremtidssikrede energiløsninger.

Pressetelefon: 21 70 31 01

Andels repræsentantskab har besluttet, at alle andelshavere skal have en ekstraordinær rabat i 2021. En familie i et hus kan se frem til at spare små 1000 kroner i løbet af året.

Andels folkevalgte repræsentantskab har nemlig besluttet, at der i 2021 gives en ekstraordinær rabat til alle andelshavere.

Bestyrelsesformand i Andel – tidligere SEAS-NVE – Jens Stenbæk, kalder det tydelig og mærkbar andelshaverværdi:

Som andelshaver får vi alle glæde af Andels investeringer i eksempelvis udrulning af fibernet og ladeinfrastruktur til elbiler og produktion af vedvarende energi. Andels repræsentantskab har derudover besluttet, at alle andelshavere skal have en kontant værdi af deres medejerskab i form af en ekstraordinær rabat i 2021, siger han og uddyber:

Andel er et andelsselskab, som bygger på en historisk dansk tradition. Vi tror på et fællesskab, hvor vi hver især bidrager og gør hinanden stærkere. Som andelsselskab skal vi varetage vores andelshaveres interesser. Vores økonomiske overskud bliver reinvesteret direkte i at udvikle den kritiske infrastruktur og i den grønne og digitale omstilling, og vi ønsker også, at gøre en forskel for den enkelte andelshaver. Vi håber, at de 400 millioner kroner skaber ekstra energi til de private hjem og vores erhvervsliv i regionen.

Du er automatisk andelshaver, hvis du bor, har sommerhus eller driver virksomhed i Cerius’ forsyningsområde, som dækker det meste af Nordvest-, Midt- og Sydsjælland, Lolland-Falster og øerne.

Gratis transport af strøm

Rabatten gives konkret ved, at netselskabet Cerius, der ejer og driver elnettet, nedsætter prisen for at få transporteret strømmen, altså tariffen, til 0 kroner fra den 1. februar og resten af året.

For en typisk familie på fire personer i en villa, kan besparelsen nærme sig små 1000 kroner i løbet af året, mens en mindre lejlighed vil få en besparelse på knap 500 kroner.

For butikker, børnehaver, gartnerier, landbrug og alle andre virksomhedstyper kan besparelsen svinge fra få tusinde kroner til mere end 50.000 kroner om året afhængig af elforbruget.

Der bliver samlet set frigjort 400 millioner kroner i regionen resten af året, og det er vores forhåbning, at det vil kunne mærkes i både de private hjem og i erhvervslivet. Mange private pengepunge, lokale erhvervsdrivende, iværksættere, landbruget og store produktionsvirksomheder er hårdt ramt i øjeblikket som følge af pandemien. Når der bliver frigjort så mange millioner kroner, er det vores håb, at de omsættes til forbrug og kan hjælpe med at skubbe til den lokale og regionale vækst, fortæller Jens Stenbæk.

Du får rabatten på transport af strømmen helt automatisk. Du skal ikke selv gøre noget. Du skal dog fortsat betale resten af posterne på din elregning, herunder strøm og afgifter.

Fakta om Andels repræsentantskab

Andels repræsentantskabs vælges af selskabets andelshavere. Repræsentantskabets vigtigste opgave er at repræsentere alle andelshavere og følge og drøfte den løbende udviklingen i virksomheden, energisystemet og den grønne omstilling af vores samfund. Det er desuden repræsentanterne, der vælger Andels bestyrelse. Der er i dag 135 repræsentanter, og de har alle mulighed for at stille op til valg i Andels bestyrelse.