Søg
Close this search box.

50.000 kr. til to lokale ildsjæle

Pressemeddelelse -
18-09-2020
Som andelsselskab skaber vi velfærd og vækst regionalt og i det danske samfund gennem leverance af vital infrastruktur og fremtidssikrede energiløsninger.

Pressetelefon: 21 70 31 01

Der er brug for ildsjæle, som giver energi til lokalområdet og styrker fællesskabet – især i en tid, hvor foreningslivet er stærkt udfordret af COVID-19. Derfor udlodder energi- og fibernetkoncernen Andel nu 2×25.000 kr. til to ildsjæle, der gør en ekstra indsats for regionens fællesskab. Du kan indstille din personlige ildsjæl senest den 15. oktober.

Hver dag gør mange frivillige ildsjæle en kæmpe indsats for at skabe aktiviteter til glæde for både børn og voksne – desværre har det ikke været en nem opgave i de sidste mange måneder, og derfor udlodder energi- og fibernetkoncernen Andel (tidl. SEAS-NVE) priser til to ildsjæle, der hver vil modtage 25.000 kr. for deres bidrag til liv og fællesskab i regionens foreningsliv.

”Foreningslivet rundt om i regionen har været hårdt ramt i de sidste mange måneder, og for mange har det været svært at bevare et fællesskab, hvis ikke man har kunnet mødes. Det er vigtigere end nogensinde, at vi står sammen og hjælper hinanden, og derfor vil vi gerne give lidt ekstra til en i regionen, som giver folk i alle aldre et trygt og sikkert sted at være sammen. Vi håber, at folk vil hjælpe os med at få øje på to ildsjæle, så vi kan påskønne deres indsats”, lyder det fra kommunikationschef Rikke Harbo Trikker.

Pris har sikret overlevelse

Sidste år modtog Andel knap 750 indstillinger til Årets Ildsjæl 2019, og her var der særligt én person, som mange mente havde gjort en særlig indsats. Derfor gik prisen til Annette Andersen for hendes arbejde med den socialøkonomiske virksomhed Farmorhuset i Vordingborg. Om prisen fortæller hun:

”Som så mange andre blev vores lille sted desværre ramt af situationen med coronavirus, og nedlukningen betød, at vi pludselig ingen indtægter havde. Derfor valgte vi at bruge de 25.000 kr. på husleje og strøm, så vi ganske enkelt har sikret Farmorhusets overlevelse – og det har virkelig betydet alt for os. Med ildsjæleprisen fik Farmorhuset også god omtale, og det har været en betydelig faktor ift. at indsamle penge, så vi også kan skabe smil og glæde til byens folk til næste år.”

At være tro mod sig selv

Som mangeårig ildsjæl ved Annette Andersen, hvad det indebærer at dedikere sit liv til foreningslivet, og hun giver derfor gerne et par gode råd med på vejen til regionens ildsjæle:

”Som ildsjæl er man jo drevet af at ville gøre en forskel for andre, og derfor er det også vigtigt, at man husker både at være tro mod sine omgivelser, og mod sig selv. Man skal simpelthen mærke efter i sit hjerte, hvad det er for en forskel, man vil være med til at gøre for andre, og så skal man være engageret og ærlig. Så tror jeg, at man når rigtig langt.”

Foreningsliv til gavn for kommende generationer

At frivillighed findes og dyrkes i alle afkroge herhjemme, er der ifølge forfatter og ekspert i den danske andelsbevægelse Claus Skytte en ganske særlig grund til:

”Der er ingen tvivl om, at andels- og foreningstanken ligger dybt i os som mennesker – det er en del af vores DNA. Selvom englænderne fandt på tanken først, så har vi taget den til os og gjort den til vores egen. Vi tror virkelig på det her med, at vi sammen kan mere, og det oplever jeg også, når folk henvender sig til mig ift. at oprette en forening. Vi vil rigtig gerne tage ansvar for vores jord og for vores kommende generationer, og det tror jeg, at vi kommer til at se en del mere til i fremtiden.”

Vil du hylde en frivillig ildsjæl og give en hjælpende hånd til at fortsætte og udvikle vigtige initiativer, der gør en forskel for fællesskabet i en anderledes tid? Så indstil din kandidat inden den 15. oktober. Kandidatens initiativer skal foregå i Vest- og Sydsjælland, Lolland-Falster og øerne.