Årets ildsjæle findes i Sakskøbing og Rødby

Pressemeddelelse -
13-11-2020
Som andelsselskab skaber vi velfærd og vækst regionalt og i det danske samfund gennem leverance af vital infrastruktur og fremtidssikrede energiløsninger.

Pressetelefon: 21 70 31 01

Der var glæde og begejstring i den sydlige del af Sjælland, da energi- og fibernetkoncernen Andel tidligere i dag kunne overrække to ildsjælepriser på hver 25.000 kr. til Henrik Hansen og Rasmus Romme. Begge modtager prisen for deres inspirerende arbejde med at skabe energi og fællesskab i regionens lokalområder.

Hver dag gør rigtig mange ildsjæle et kæmpe arbejde for foreningslivet og for fællesskabet – i 2020 har det på grund af covid-19 imidlertid vist sig at være sværere end som så. Derfor er det særligt vigtigt, at vi husker at anerkende dem, der finder gejsten frem og med en ukuelig vilje fortsætter det gode arbejde.

Sådan lyder opfordringen fra energi- og fibernetkoncernen Andel (tidl. SEAS-NVE), som tidligere i dag hyldede to ildsjæle, en i Sakskøbing og en i Rødby. De to ildsjæle var udvalgt ud fra næsten 500 indstillinger fra borgerne i regionen.

Kom næsten som et chok

”Jeg er virkelig beæret over de mange flotte indstillinger fra folk i regionen, som synes, at min indsats giver mening for dem. Jeg føler jo egentlig bare, at det er min pligt at give tilbage til samfundet på den måde, jeg nu engang kan, så det kommer nærmest som et chok for mig, at så mange sætter pris på det, jeg gør”, lyder det fra Henrik Hansen.

I forlængelse af sin private bolig har han indrettet et trygt og godt hjem for både fugle, jordegern, aber og flere andre dyrearter, som ikke har noget sted at bo. I de lune måneder åbner han gratis sit hjem op for interesserede, som kan komme forbi til en snak eller fodring af dyrene. Det er med til at skabe mening og glæde i mange menneskers liv, og for den indsats modtog han i dag den første af to ildsjælepriser.

Også hos Rasmus Romme fra Rødby var der glæde og ydmyghed over de pæne ord fra dem, der i løbet af efteråret har valgt at indstille ham:

”Jeg er helt blæst bagover af de mange flotte ord, som folk har skrevet i deres indstillinger af mig. Lyttesholm Naturcenter er mit hjertebarn, og det har det været, siden jeg sammen med en flok frivillige var med til at stifte det i 2013. Men jeg har jo ikke løftet det frivillige arbejde alene. Rigtig mange frivillige er engagerede i naturcentret, og det er fantastisk, at vi sammen kan løfte i flok.”

Ildsjæle med passion og idérigdom

At intet mindre end 500 borgere har valgt at indstille en eller flere kandidater til dette års to ildsjælepriser, skaber glæde hos Rikke Harbo Trikker, kommunikationsdirektør i Andel:

”I Andel er det vores fornemste opgave at give tilbage til det lokalsamfund, vi er en del af og til de andelshavere, som vi er ejet af. Derfor uddeler vi hvert år vores ildsjælepris til en borger i regionen, som
gør en ekstra indsats for at styrke fællesskabet blandt vores mange andelshavere. I 2020 er dette ikke en nem opgave, og derfor har vi i år besluttet at uddele to priser i stedet for en. Vi håber, at priserne kan være med til at inspirere både nye og gamle ildsjæle til at fortsætte det gode arbejde.”

Rikke Harbo Trikker fortsætter:

”Det er femte gang, at vi uddeler prisen, og hver gang vi møder de herlige ildsjæle, bliver vi overvældet af deres passion og idérigdom i forhold til at gøre en forskel for fællesskabet. Det er folk, der ikke bare sidder og venter på, at tingene sker af sig selv, og det er virkelig inspirerende at være vidne til den energi og det engagement, de lægger for dagen.”

Vil du også hylde en frivillig, der gør noget godt for fællesskabet og udviklingen i et lokalområde beliggende i Vest-, Øst-, Sydsjælland, Lolland-Falster og øerne? Så kan du allerede nu indstille din kandidat – der er dog god tid til deadline, der er den 1. oktober 2021.

Skriv til os

Du er meget velkommen til at kontakte os. Vi lover at vende tilbage så hurtigt som muligt og beklager, at vi har travlt.

Lige nu har vi 10-12 dages behandlingstid på mails.

Dit navn*
Din adresse*
Type*
*
Accepterede filtyper: jpg, png, pdf, docx, xlsx, Maks. filstørrelse: 10 MB.
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.