Søg
Close this search box.

Årets ildsjæle findes i Stubbekøbing og Solrød

Pressemeddelelse -
13-12-2021
Som andelsselskab skaber vi velfærd og vækst regionalt og i det danske samfund gennem leverance af vital infrastruktur og fremtidssikrede energiløsninger.

Pressetelefon: 21 70 31 01

Knap 500 borgere i regionen valgte at indstille en ildsjæl til den andelsejede energi- og fibernetkoncern Andels årlige ildsjælepris. Kandidaterne til prisen er indstillet som en hyldest for deres indsats med at styrke det lokale fællesskab, og i år faldt valget på Amalie Svensson fra Stubbekøbing og Morten Espersen fra Solrød.

Under covid-19-pandemien har mange foreninger og aktiviteter haft svære kår, og derfor har der været ekstra brug for de lokale ildsjæle, som hver dag gør en særlig indsats for at styrke fællesskabet og gøre en positiv forskel for borgerne i Syd- og Vestsjælland samt Lolland Falster og øerne.

Det er vigtigt, at vi giver disse ildsjæle anerkendelse for deres engagement og for de kræfter, de bruger i lokalsamfundet, så vi hjælper dem til at fortsætte deres gode arbejde og inspirere andre til at gøre det samme.

Sådan lyder opfordringen fra den andelsejede energi- og fibernetkoncern Andel, som tidligere i dag kunne hylde den ene af to ildsjæle for dennes forbilledlige indsats. De to ildsjæle var udvalgt blandt næsten 500 indstillinger fra borgere i regionen.

Stor overraskelse

Den første ildsjælepris blev overrakt i Stubbekøbing, hvor Amalie Svensson holder til. Flere af byens borgere har valgt at indstille Amalie for hendes drivkraft med at samle byens borgere til rundbold, kagespisning og badminton, og det er for hendes store engagement og smittende humør, at hun i dag kunne tage imod den ene af to ildsjælepriser:

”Jeg er fuldstændig overvældet over al den gode energi, folk har sendt min vej. Det havde jeg slet ikke regnet med. For mig er det helt naturligt at gøre en positiv forskel for andre. Det er vigtigt, at man kan skabe et trygt og godt rum, hvor alle er ligeværdige og føler sig godt tilpas – og det vidner indstillingerne om, at jeg er lykkes med, så jeg er helt vildt glad og meget taknemlig for prisen og for de mange pæne ord i indstillingerne”, udtaler Amalie Svensson.

Også hos Morten Kiersgaard Espersen var glæden ikke til at tage fejl af, da han fik at vide, at han var årets anden ildsjæl:

”Jeg er meget stolt og beæret over titlen som årets ildsjæl. I min podcast har jeg gennem foreløbig tre sæsoner talt med en masse ildsjæle i Solrød, der brænder for en sag, forening eller deres arbejde – det vrimler med mennesker, der er entusiastiske omkring alt muligt, og deres begejstring brænder jeg for at formidle videre til andre. Jeg er virkelig glad for den positive opbakning, jeg har fået, både når jeg møder borgere i kommunen, men især også med ildsjæleprisen, som jeg er meget stolt over at modtage.”

Grundet sygdom var det desværre ikke muligt at overrække prisen til Morten tidligere i dag.

Det er lysten, der driver

Blandt de knap 500 indstillinger af ildsjæle i hele regionen går særligt én ting igen – omsorgen for andre mennesker og de mange kræfter og hjerteblod, som ildsjælene lægger i lokalsamfundets tjeneste:

”Som andelsejet selskab, der er ejet af sine borgere i Region Sjælland, er vi stolte og glade for, at der findes så mange lokale ildsjæle, som virkelig gør en positiv forskel for dig og mig. Man er ikke i tvivl om, at al den energi og det engagement, ildsjælene lægger for dagen, det kommer lige fra hjertet”, lyder det fra kommunikationsdirektør Rikke Harbo Trikker.

Det er sjette gang, at Andel uddeler ildsjæleprisen, og det er andet år i træk, at koncernen har valgt at uddele to priser. Om det fortæller Rikke Harbo Trikker:

”Sidste år valgte vi at uddele priser til to ildsjæle, der skabte glæde og fællesskab i en tid, hvor covid-19 prægede vores samfund. I år er situationen en lidt anden, men det er helt tydeligt, at indstillingerne til årets ildsjæl 2021 bærer præg af de ildsjæle, der ikke har siddet og ventet på, at tingene skulle ske af sig selv. De har taget sagen i egen hånd og fundet nye og kreative måder at styrke fællesskabet på, og det vil vi gerne anerkende med endnu to priser i år.”

Vil du også hylde en frivillig, der gør noget godt for fællesskabet og udviklingen i Nordvest-, Øst-, Sydsjælland, Lolland-Falster og øerne? Så kan du allerede nu indstille din kandidat – der er dog god tid til deadline, der er den 1. oktober 2022.