Søg
Close this search box.

Andel inviterer til borgermøde om havvindmøllepark

Pressemeddelelse -
09-09-2022
Som andelsselskab skaber vi velfærd og vækst regionalt og i det danske samfund gennem leverance af vital infrastruktur og fremtidssikrede energiløsninger.

Pressetelefon: 21 70 31 01

På borgermøde den 16. september bliver der rig lejlighed til at høre mere om Andels arbejde med en potentiel havvindmøllepark nord for Klintebjerg og til at stille spørgsmål og dele synspunkter.

Andel har søgt om tilladelse til en forundersøgelse på en havvindmøllepark nord for Klintebjerg, og nu bliver der mulighed for, at lokale borgere og sommerhusejere får belyst planerne og kan dele overvejelser, ideer og bekymringer med Andel. Der vil ligeledes være mulighed for at se visualiseringer af, hvordan en potentiel havvindmøllepark vil tage sig ud, og hvor synlig den vil være fra land.

Borgermødet afholdes fredag den 16. september kl. 18.30 på Martinus Center Klint, Klintvej 69, 4500 Nykøbing Sjælland. Her er der plads til 160 deltagere, og tilmelding foregår via først-til-mølle-princippet på hjemmesiden: andel.dk/klintebjerg. På hjemmesiden vil der også være link til streaming af mødet med mulighed for at stille spørgsmål via en chat-funktion. Mødet filmes, og det vil efterfølgende kunne ses på hjemmesiden andel.dk/klintebjerg. Her vil der også fremgå svar på eventuelle ubesvarede spørgsmål.

”Jeg glæder mig til dialogen og til, at vi kan uddybe vores arbejde med havvindmølleparker og den grønne omstilling. Det er i bund og grund det, dette handler om. Udfordringerne i klimakrisen er enorme, og vi skal agere nu”, siger udviklingsdirektør i Andel, Henrik Wej Petersen.

”Med en ny havvindmøllepark, der vil kunne producere vedvarende energi svarende til forbruget i 570.000 husstande, vil Odsherred komme på landkortet, som en kommune, der yder et markant bidrag til den grønne omstilling,” vurderer Henrik Wej Petersen.  Som kursusvirksomhed er Martinus Centeret ikke en part i debatten om havvindmølleparken.