Søg
Close this search box.

Andel køber elnettet i Hillerød

Pressemeddelelse -
09-06-2021
Som andelsselskab skaber vi velfærd og vækst regionalt og i det danske samfund gennem leverance af vital infrastruktur og fremtidssikrede energiløsninger.

Pressetelefon: 21 70 31 01

Energi- og fibernetkoncernen Andel har indgået aftale med Norlys om at købe netselskabet N1 Hillerød. Med handlen overtager Andel elnettet i Hillerød.

Netselskabet N1 Hillerød, som forsyner cirka 15.000 husstande i Hillerød med strøm, får ny ejer. Handlen sker i forlængelse af, at den nuværende ejer Norlys ønsker at skærpe sit fokus på forsyningsområdet i Jylland.

Om baggrunden for salget siger Jesper Barslund, direktør for infrastruktur i Norlys:

”Med Andel har vi fundet en god og langsigtet ejer af elnettet i Hillerød. De har de rette kompetencer og ressourcer til at drive elnettet til gavn for forbrugerne. Samtidig skærper vi vores eget fokus på drift af elnet i vores forsyningsområde i Jylland. Her har vi i de kommende år en stor opgave foran os med at understøtte den grønne omstilling gennem elektrificering. Det kommer til at kræve, at vi driver vores elnet endnu mere effektivt og får udløst det fulde potentiale i N1 efter fusionen mellem Evonet og N1 i slutningen af 2019.”

Fortsat høj forsyningssikkerhed

I Andel glæder Knud Pedersen, distributions- og reguleringsdirektør, sig over handlen og ser frem til at byde alle kunder i Hillerød velkommen:

”Vores to netselskaber Radius og Cerius har solid erfaring i at drifte, vedligeholde og udbygge hele det østdanske elnet. Det er jo i forvejen Radius’ overordnede elnet, som forsyner Hillerød med strøm, og derfor kender vi den lokale elforsyning rigtig godt. Elnettet i Hillerød vil da også blive drevet med udgangspunkt i vores lokation i Virum.”

Knud Pedersen siger uddybende:

”Vi står overfor store og spændende udfordringer med mere vedvarende energi og nye kundebehov som følge af elektrificeringen af transport og opvarmning. Vi står på mål for en fortsat høj forsyningssikkerhed, fordi vi ved, at en velfungerende og effektiv infrastruktur er afgørende for både hverdagsliv og vækst. Netkunderne i Hillerød behøver ikke at foretage sig noget i forbindelse med, at vi overtager elnettet.”  

Grøn udvikling af elnettet

Baggrunden for Andels køb af elnettet i Hillerød er ambitionen om at samle hele det østdanske elnet og sikre, at det med løbende investeringer og modernisering kan spille en afgørende fremtidig rolle i den grønne omstilling. Senest har Andel i 2020 købt Radius, der driver det elnet, som forsyner over en million hjem og virksomheder i Københavnsområdet, i Nordsjælland og i dele af Midtsjælland. 

”Vi ønsker at være med til at skabe ét samlet østdansk energisystem. Elnettet spiller en central rolle i den grønne omstilling af vores samfund. Det skal blandt andet udbygges til at kunne forsyne elbiler, og varmepumper og transportere endnu meget mere grøn energi produceret fra sol og vind. Det kræver styrke og solide kompetencer. Den grønne omstilling kan kun realiseres, hvis vi behersker ny teknologi og kan digitalisere et langt mere fleksibelt samspil mellem elnet og kunder”, siger Knud Pedersen.

Handlen er betinget af Energistyrelsens godkendelse, som forventes at være på plads i løbet af indeværende år.

Supplerende fakta:
  • I handlen indgår cirka 110 km elnet på højspændingsniveau (10 kV), cirka 170 km elnet på lavspændingsniveau (0,4 kV) og knap 16.000 elmålere.
  • Andel overtager ingen medarbejdere i forbindelse med handlen.
  • Andels netselskaber Cerius og Radius har ansvaret for ca. 40 % af de leverede kWh i det danske elnet og har flere end 1.4 mio. netkunder på Sjælland og Lolland-Falster.
  • Køber og sælger ønsker ikke at oplyse pris eller andre finansielle detaljer om handlen.
Om Andel

Energi- og fibernetkoncernen Andel har 2,8 millioner kundeforhold. Via vores datterselskaber Radius, Cerius, Clever, Energi Danmark, Fibia og SEAS-NVE, tilbyder vi energiløsninger, kunderådgivning og drift og udvikling af elnet. Andel er ejet af sine andelshavere, har hovedsæde i Svinninge og primære lokationer i Ballerup, Haslev og Virum. Koncernen har 1.700 ansatte og omsatte i 2020 for 7,7 mia. kr.

Om Norlys

Norlys forsyner over 1 million adresser med elektricitet og internet – både i byerne og på den yderste markvej. Koncernen er et resultat af fusionen mellem SE og Eniig og har 709.000 andelshavere og 2.500 medarbejdere. Norlys ejer Stofa, Boxer og N1 og har hovedsæde i Silkeborg samt lokationer i blandt andet Aarhus, Aalborg, Esbjerg og København.