Andel Lumen vinder sin første kontrakt i Jylland

Pressemeddelelse -
04-02-2022
Udelysforretningen i Andel drives af selskabet Andel Lumen. Selskabet driver og vedligeholder 285.000 gadelamper og er leverandør af lysstyring til især kommuner i hele Danmark. Andel Lumen udfører desuden installationsopgaver i forbindelse med renovering og nyetablering af anlæg.

Fra 1. marts vil det være Andel Lumen, der skal sørge for drift og vedligehold af 21.000 lyspunkter og 61 trafiksignal-anlæg i Horsens Kommune. Ordren blev vundet i skarp konkurrence med seks andre leverandører.

Andel Lumen og Horsens Kommune har fundet sammen i et nyt partnerskab, hvor Andel Lumen i de kommende fire år skal drifte og vedligeholde 21.000 lyspunkter og 61 trafiksignal-anlæg. I alt bød syv leverandører ind på opgaven, og Horsens Kommune har store forventninger til samarbejdet, siger afdelingschef i Affald, Trafik og Ejendomme i Horsens Kommune, Allan Lyng Hansen: 

– Vi vægtede udbuddene ud fra en kombination af kvalitet og pris. Her var entreprenørens organisering af opgaveløsningen et tungtvejende parameter, hvor Andel Lumen demonstrerede en stor forståelse for driftsopgaven, der skal løses – og selvfølgelig en flot pris. Vi har en forventning om, at vi får et tillidsfuldt samarbejde med et højt fagligt niveau og en professionel planlægning af arbejdet, der betyder, at borgeren oplever et højt serviceniveau, forklarer han.

Aftalen har en samlet værdi på 15,5 mio. kroner og er samtidig den første aftale, som Andel Lumen indgår med en jysk kommune. For direktør i Andel Lumen, Henrik Wej Petersen markerer aftalen et vigtigt strategisk skridt for selskabet:

– I efteråret indgik vi kontrakt med Vejdirektoratet om drift og vedligehold af vejbelysningen på alle statslige veje i landet, og med den var forhåbningen, at vi kunne øge synligheden af Andel Lumen blandt de jyske kommuner. Derfor er det en stor glæde, at vi nu kan indgå i et tæt samarbejde med Horsens Kommune den 1. marts, siger Henrik Wej Petersen.

Vi vil skabe tryghed på de jyske veje

Andel Lumen arbejder for at skabe tryghed i det offentlige rum gennem drift og vedligehold af gadebelysning samt digitale løsninger i byrummet som eksempelvis trafikstyring. Dette er også en del af samarbejdet mellem de to parter. Kristina Nielsen, der er funktionschef for Salg, Projekter og Drift i Andel Lumen glæder sig til samarbejdet:

– Tryghed er ikke kun vigtigt i det offentlige rum, men i ethvert samarbejde. Vi vil gøre os umage og for os er topprioriteten en glad Kommune og borgere. Vi ser derfor meget frem til at indlede et samarbejde i øjenhøjde med Horsens Kommune, slutter hun.

Andel Lumen er et datterselskab i energi- og fibernetkoncernen Andel, som arbejder for at skabe velfærd og vækst i samfundet ved at levere vital infrastruktur, vedvarende energi og innovative energiløsninger. Andel Lumens knap 100 specialister sørger for, at børn og voksne kan færdes sikkert på cykelstier og veje og samarbejder med de bedste aktører på markedet om at levere smarte løsninger til det offentlige rum. I efteråret vandt selskabet et stort offentligt udbud med drift og vedligehold af vejbelysningen på de 3.800 km statslige veje i Danmark. Alt i alt servicerer Andel Lumen cirka 300.000 gadelyspunkter

Skriv til os

Du er meget velkommen til at kontakte os. Vi lover at vende tilbage så hurtigt som muligt og beklager, at vi har travlt.

Lige nu har vi 10-12 dages behandlingstid på mails.

Dit navn*
Din adresse*
Type*
*
Accepterede filtyper: jpg, png, pdf, docx, xlsx, Maks. filstørrelse: 10 MB.
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.