Søg
Close this search box.

Andel skaber arbejdspladser til regionen

Pressemeddelelse -
06-11-2020
Som andelsselskab skaber vi velfærd og vækst regionalt og i det danske samfund gennem leverance af vital infrastruktur og fremtidssikrede energiløsninger.

Pressetelefon: 21 70 31 01

Op mod 70 nye arbejdspladser skabes i regionen og lander i Haslev, når energi- og fibernetkoncernen Andel har gennemført kontorrokader i løbet af 2021.

I Haslev samles en række jobfunktioner og det betyder nye arbejdspladser til byen og det er godt for både byen, regionen og Andel, fortæller Rikke Harbo Trikker, kommunikationsdirektør i Andel:

– Vi samler fysisk de kolleger, der arbejder tæt sammen og skaber dermed både en stærk faglig arbejdsrelation, opnår synergier og effektivitet i arbejdsdagen. Samtidig bidrager vi med arbejdspladserne til den lokale og regionale udvikling.

Haslev vil fortsat være satellitkontor for en større gruppe montører, der passer og vedligeholder elnettet på den sydlige del af Sjælland og på Lolland og Falster, men for at gøre plads til cirka 200 kolleger fra datterselskab Fibia, der etablerer fibernet i regionen, starter en mellemstor ombygning af lokalerne til foråret. I alt vil der fremover være omkring 500 ansatte tilknyttet Haslev.

Det nye Andel

Med købet af Radius Elnet, 700.000 elkunder og 145.000 gadelamper er Andel vokset med 750 kolleger og to primære nye kontorlandskaber i Virum og Ballerup.

– I alt skal cirka 600 medarbejdere i Andel skifte arbejdssted det kommende års tid for at få hele kabalen til at gå op. Nogen får kortere på arbejde, men der er også nogle, som vil skulle køre længere på arbejde. Vores erfaringer med hjemmearbejde det seneste halve års tid gør, at vi fremover vil have en mere fleksibel tilgang til at møde ind på arbejdspladsen, siger Rikke Harbo Trikker og tilføjer, at dette jo alt andet lige også sparer noget CO2 og køkørsel på vejene.

Svinninge forbliver hovedkontor

Andel bevarer også en stærk tilstedeværelse på kontorerne i Svinninge med koncerndirektion, personale-, finans- og kommunikationsafdeling samt handelsselskaber. Der kommer en gruppe nye kolleger til fra Virum, og flertallet af dem skal arbejde med kunder og salg. Alt i alt vil cirka 500 medarbejdere være samlet i Svinninge.

Fra SEAS-NVE til Andel

SEAS-NVE’s repræsentantskab besluttede på sit møde den 25. august, at den nye koncern skal hedde Andel. Navnet er valgt, fordi det både siger noget om, hvor selskabet kommer fra, og det peger mod en
historisk tradition med andelsselskaber og fællesskaber. Og så er det på samme tid moderne og tidstypisk i forhold til deleøkonomi, nye lokale fællesskaber og privatdrevne foreninger. Navneændringen vil ske gradvist i løbet af de kommende måneder.

Alle der har en elmåler i Cerius’ forsyningsområde er andelshavere i Andelskoncernen og kan dermed stille op til repræsentantskabsvalg og være med til at vælge bestyrelsen og sætte retningen for landets største energi- og fibernetkoncern.

Fakta om Andel

Andel har kapitalinteresser i følgende selskaber:

  • Cerius A/S (ejerandel: 100 %) – elnetselskab på Vest- og Sydsjælland og øerne
  • Radius A/S (ejerandel: 100%) – elnetselskab i Hovedstadsområdet, Nordsjælland og dele af Midtsjælland.
  • SEAS-NVE Strømmen A/S og SEAS-NVE Energi (ejerandel: 100 %) – energihandel
  • Clever A/S (ejerandel: 94,9 %) – e-mobilitetsløsninger til fremtidens
    transport – elbiler
  • Energi Danmark A/S (ejerandel 40,5 %) – energisalg til erhverv i ind- og udland.
  • Fibia P/S (ejerandel: 65,5 %) – fibernet på Sjælland, øerne og Østjylland.
  • Rødsand 2 Offshore Windfarm AB (ejerandel 80 %) – produktion af vedvarende energi.
  • Ørsted A/S (ejerandel 5 %) – det historiske ejerskab til energiproduktion.