Søg
Close this search box.

Andel støtter Reventlow-Museet Pederstrup med grøn omstilling

Pressemeddelelse -
27-04-2022
Som andelsselskab skaber vi velfærd og vækst regionalt og i det danske samfund gennem leverance af vital infrastruktur og fremtidssikrede energiløsninger.

Pressetelefon: 21 70 31 01

Foto: Museum Lolland-Falster

Energi- og fibernetkoncernen Andel støtter Reventlow-Museet Pederstrup i en omstilling af energiforbruget fra fossil til en mere klimavenlig energiløsning. Det sker gennem en bevilling på en kvart million til energirådgivning.

Herregården, der danner ramme om Reventlow-Museet Pederstrup, har over 200 år på bagen, og nu står den foran en modernisering af energiforbruget. Der opvarmes i dag med oliefyr, og Museum Lolland-Falster, som driver Reventlow-Museet, vil gerne omlægge til en mere klimavenlig energikilde.

Desuden lever klimaskallen ikke op til moderne standarder, og så kræver det et stort energiforbrug at skabe optimale rammer for museets gæster, bygningen, samlingerne og personalet.

– Tiden kalder på en mere klimabevidst drift af Reventlow Museet Pederstrup. Vi skal sikre bygning og museumsgenstande på en mere hensigtsmæssig måde, siger Museum Lolland-Falsters direktør Ulla Schaltz og fortsætter:

– Museet er populært hos gæsterne, og vi udvikler i disse år en mange nye formidlingstiltag til glæde for et stadigt stigende publikum. Som det er i øjeblikket, kan vi kun holde åbent i sommerhalvåret, men med en energirenoveret bygning, kan vi også åbne i vinterhalvåret og således understøtte regionens vækst- og turismestrategier, der efterspørger flere åbne attraktioner i vinter- og ydersæsonen.

Men energirenovering af en fredet bygning er ikke bare noget man lige gør. Pederstrup er et unikt kulturmiljø med en totalfredet hovedbygning, som er bopført i 1810’erne, og som i dag fungerer som museum for herregårdskultur og statsmanden C.D.F. Reventlow, der blandt meget andet stod bag landboreformerne.

Derfor har museet brug for at få udarbejdet en energirapport, som anbefaler en optimal energirenovering, der tager mest muligt hensyn til klima og kulturværdier.  Det er her støtten fra energi- og fibernetkoncernen Andel kommer ind i billedet.

’Jeg glæder mig over, at vi i Andel med bevillingen kan hjælpe museet på vej til at reducere energiforbruget og fremme en mere klimavenlig udvikling af Pederstrup. Det er afgørende for gennemførelsen af den grønne omstilling i Danmark, at vi alle bidrager, hvor og når vi kan. Forhåbentlig vil Andels økonomiske håndsrækning også give Reventlow-Museet Pederstrup mulighed for at holde åbent året rundt til fornøjelse for alle besøgende’, siger Rikke Harbo Trikker, kommunikationsdirektør i Andel.

Energirådgivningen forventes udført i 2022.

Fakta om Andels bevilling til Reventlow-Museet Pederstrup
Andel øgede i 2020 sit kollektive samfundsbidrag og etablerede i den forbindelse en pulje, der skal skabe værdi i region Sjælland ved at fremme den grønne omstilling, vækst og beskæftigelse samt viden om fremtidens energisystem. De 250.00 kroner til Reventlow-Museet Pederstrup er en del af del af den pulje.