Søg
Close this search box.

Andel tager på Folkemøde

Pressemeddelelse -
15-06-2023
Som andelsselskab skaber vi velfærd og vækst regionalt og i det danske samfund gennem leverance af vital infrastruktur og fremtidssikrede energiløsninger.

Pressetelefon: 21 70 31 01

Andel sætter grøn omstilling til debat på årets Folkemøde, hvor vi er til stede med vores egen plads, Den Grønne Plads, Andels elbus og fællesskab.

NIMBY, flere faglærte og fællesskab
Andel tager på Folkemøde 2023 med tre hovedbudskaber:  

  • Flere faglærte til den grønne omstilling:
    Torsdag diskuteres løsninger på, hvordan vi får flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse, og man kan deltage i sandt-eller-falsk-quizzen, der gør op med myter om faglærte.
  • Plads til grøn strøm og varme – i din eller min baghave?:
    Fredag inviterer vi til debat om NIMBY- fænomenet, og hvordan vi sammen kan finde plads til den grønne omstilling.
  • Vi er fælles om energien:
    Torsdag, fredag og lørdag er der ’energizers’ med fællessang med bl.a. med Anette Prehn og Thomas Vigild, der skaber god energi og giver stof til eftertanke om fællesskab.

Hvad sker der på Den Grønne Plads?
På Den Grønne Plads kan man følge Andels debatter og besøge loungen, hvor man kan lade sin energi og mobil op. Andel er værter på Den Grønne Plads sammen med A.P. Møller-koncernens geotermiske selskab, Innargi. Ud over Andel og Innargi afholder Clever, Cerius og Radius debatter på Den Grønne Plads, der er centralt placeret i Folkemødeområdet i Allinge.

Andel tilbyder også Den Grønne Plads til andre som fx Ungeklimarådet og State of Green, der afholder en debat om Grønne floskler og fiksfakserier i klimadebatten. På pladsen er Andel værter ved to debatter om hhv. faglært arbejdskraft og NIMBY og ved tre events med fællessang. Radius og Cerius er værter ved to debatter om hhv. energifællesskaber og tariffer.

Clever er værter ved to debatter om hhv. fremtiden for elbiler og om elnettet er klar til elbiler. Ud over aktiviteterne på Den Grønne Plads, deltager Andel samlet set i 9 eksterne debatter samt relevante events og netværksarrangementer hos samarbejdspartnere. Fredag aften afholder Andel desuden et netværksarrangement i Allinge, hvor politikere, samarbejdspartnere og andre interessenter er inviteret.

Hvorfor deltager Andel på Folkemødet?
”Folkemødet på Bornholm en unik platform for den demokratiske dialog”, siger Rikke Trikker om baggrunden for Andels deltagelse:  ”Der er et hav af åbne debatter, hvor politikere møder borgere, erhvervsfolk og organisationer i uformelle rammer. Andel har som andelsselskab en stærk tradition for netop den demokratiske dialog, og på Folkemødet styrker vi kendskabet og opbakningen til Andel som en erfaren og værdifuld aktør på energiområdet og vores bidrag til den grønne omstilling”.

Som andelsselskab skal deltagelsen også øge kendskabet til betydningen af vores ejerskabsform, hvor vi træffer valg som gavner fællesskabet og agerer som en ansvarlig samfundspioner. Andel er i den sammenhæng demokratisk partner på årets Folkemøde.

Så kører elbussen
Under Folkemødet kører Andels elbus i pendulfart mellem Bornholms Lufthavn og Birkevænget i Allinge. Alle har mulighed for at hoppe på, og det er gratis at køre med.

Følg Andel på Folkemødet
Du kan følge Andel på Folkemødet på vores sociale kanaler. På Twitter kan du se citater fra Andels debatter, og på Facebook, Instagram og LinkedIn finder du bl.a. stemningsvideoer og billeder fra Den Grønne Plads. Tjek programmet for Den Grønne Plads.