Elbus fra Andel ruller ud på Stevns

Pressemeddelelse -
22-06-2023
Som andelsselskab skaber vi velfærd og vækst regionalt og i det danske samfund gennem leverance af vital infrastruktur og fremtidssikrede energiløsninger.

Pressetelefon: 21 70 31 01

Borgere og turister kan se frem til gratis og elektrisk bustransport på Stevns. Fra den 24. juni kan de nemlig stige ombord på Stevns’ nye gratis elbus, der skal køre i rutefart langs Stevns Klint mellem Rødvig Havn og Bøgeskov Havn. Bussen blev i dag indviet af 40 skolebørn, der som de allerførste tog turen fra Rødvig til Stevns Klint Experience.

Lokalbefolkning og turister på Stevns får sommeren igennem glæde af en ny gratis elbus på den blandt mange kendte klinterute, der går mellem Rødvig Havn og Bøgeskov Havn. Det blev en realitet, da den nye elbus fra Andel i dag officielt blev indviet af 40 skolebørn, der som de allerførste tog en tur med bussen fra Rødvig til Stevns Klint Experience.  

Til lanceringen var partnerne bag den eldrevne bus repræsenteret af Jens Stenbæk, bestyrelsesformand for Andel, Henning Urban Dam Nielsen, borgmester i Stevns Kommune og Heino Knudsen, regionrådsformand i Region Sjælland. Alle udtrykte de stor begejstring over, at den spritnye grønne bus, nu er klar til at rulle ud på vejene.  

Henning Urban Dam Nielsen, borgmester i Stevns Kommune ser frem til at byde de besøgende velkommen om bord og udtaler:  

”Vi har rigtig gode erfaringer fra tidligere år med en gratis bus langs Stevns Klint, og jeg glæder mig over, at vi kan fortsætte den gode tradition med en ny, grøn elbus som vil give turister og lokale mulighed for at udforske vores smukke område uden at bekymre sig om transport og miljøpåvirkning. Den nye bus vil være en attraktiv mulighed for alle, der ønsker at besøge Stevns’ mange unikke attraktioner.” 

Med dagens indvielse af den nye, gratis og eldrevne bus på Stevns, er der taget et ambitiøst skridt mod en grønnere og mere bæredygtig turismeoplevelse. Jens Stenbæk, bestyrelsesformand for Andel glæder sig over, at initiativet bidrager til den grønne omstilling og lokale udvikling: 

Det er en stor fornøjelse for Andel at sætte strøm til elbussen sammen med vores partnere i projektet og på den måde skabe et lokalt værdiinitiativ for vores andelshavere, for turister og besøgende, samtidig med at vi gør en indsats i den grønne omstilling ved at køre på strøm. Som andelsselskab er det en vigtig opgave at skabe værdi og vækst lokalt i region Sjælland.” 

Eldrevet transport tiltrækker flere turister 

Gratis transport er ikke kun et skridt mod mindre CO2-udledning. Det er også et vigtig bidrag til infrastrukturen for de mange besøgende, der vil udforske de naturskønne omgivelser vd Stevns Klint. Turister kan nu glæde sig til at opleve Stevns’ skønhed og kultur på en måde, der skåner miljøet og samtidig sikrer en komfortabel rejseoplevelse. 

“Indførelsen af en grøn, gratis og eldrevet bus er et stort skridt for vores turistdestination. Vi ønsker at tiltrække besøgende, der er opmærksomme på bæredygtighed og som sætter pris på en unik oplevelse. Stevns er et vidunderligt sted med sin storslåede natur og kultur, og den grønne bus er det ideelle valg til at udforske dette enestående område. Vi tror på, at dette initiativ vil appellere til miljøbevidste turister og lokke flere til dagsture eller weekendophold på Stevns”, siger Martin Bender, direktør for Visit Sydsjælland og Møn. 

Et aktivt partnerskab der fremmer grøn transport 

Den grønne bus på Stevns kører som led i et treårigt partnerskab mellem Andel, Region Sjælland, Sjællands Udviklingsalliance samt Vordingborg og Stevns kommuner. I 2022 blev der lanceret en tilsvarende grøn elbus på Møn, der blev mødt med stor opbakning. 

Regionrådsformand Heino Knudsen udtaler: “Vi er som region glade for at indgå i dette samarbejde, der aktivt bidrager til den grønne omstilling. Og jeg synes, at det fantastisk, at vi i dag supplerer den elbus, der allerede kører på Møn, med endnu en her på Stevns. Det er et vigtigt skridt i vores bestræbelser på at fremme bæredygtig transport og turisme i regionen. Jeg er sikker på, at denne bus vil give både turister og lokale en praktisk og gratis måde at opleve Stevns’ unikke attraktioner og skønhed.” 

Fakta om elbussen på Stevns 

  • Elbussen på Stevns kører rutekørsel med turister på den såkaldte Klinterute, der løber langs Stevns Klint mellem Rødvig Havn og Bøgeskov Havn og retur. 
  • I skolernes sommerferie fra 24. juni – 13. august kører bussen 3 daglige ture på Klinteruten. 
  • I øvrige skoleferier, i weekender og fredage køres to daglige ture. 
  • I hverdagene transporter bussen skoleklasser fra hele Region Sjælland til museernes skoletjenester i Stevns Kommune. 
  • Stevns Erhverv er operatør af bussen i Stevns, mens VIKINGBUS leverer bussen, som er én af de første eldrevne turistbusser i Danmark. Bussen har plads til 48 passagerer og kører cirka 350 km. på en opladning 

Læs mere og se køreplan på andel.dk/elbus 

Kontaktoplysninger for pressen: 

Henning Urban Dam Nielsen, borgmester i Stevns Kommune 
Telefon: 56 57 50 10 / 20 36 43 60 

Andel: Pressevagten på telefon 21 70 31 01 

Region Sjælland: Pressevagt på telefon 57 87 50 52  

Skriv til os

Du er meget velkommen til at kontakte os. Vi lover at vende tilbage så hurtigt som muligt og beklager, at vi har travlt.

Lige nu har vi 10-12 dages behandlingstid på mails.

Dit navn*
Din adresse*
Type*
*
Accepterede filtyper: jpg, png, pdf, docx, xlsx, Maks. filstørrelse: 10 MB.
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.