Fibernettet kommer til Kalundborg

Pressemeddelelse -
25-03-2022
Medejerskabet af Fibia giver Andel mulighed for at imødekomme andelshavernes behov for en fremtidssikker og hurtig internetforbindelse, at være med til at løse en samfundsopgave og styrke et attraktivt forretningsområde.

Der er gode nyheder til beboere i det centrale Kalundborg. Efter at Fibia har haft travlt i andre områder på Sjælland er gravemaskinerne nu rykket ind mod Kalundborg.

Fra Røsnæs til bymidten

’Vi har siden efteråret 2021 arbejdet os frem fra Røsnæs og den nordvestlige del af Sjælland, og nu er vi så kommet ind i selve Kalundborg by. Alt i alt ruller vi fibernet forbi cirka 9000 husstande, og her kan man godt glæde sig over at komme med en fremtidssikret og stærk forbindelse’, lover Mette Schlaikjær Kløve, områdedirektør i Fibia.

Det fantastiske ved fibernet er, at data bliver leveret 5000 gange hurtigere ind til den enkelte husstand eller virksomhed end ved et almindeligt internet-bredbånd. Men lyslederkablerne kan også transportere langt større datamængder på én gang, og det er til brugerens fordel.

’Brugeroplevelsen er helt anderledes, når man uploader eller downloader filer, streamer film og serier, eller spiller online med en fiberforbindelse. For virksomhederne i området har højhastighedsinternet betydning for udvikling og beskæftigelse. På nutidens arbejdsmarked spiller muligheden for at arbejde hjemme en større og større rolle, og derfor skal muligheden for opkobling ud i alle hjørner. Det er svært at tiltrække medarbejdere og kunder til områder, hvor der ikke er veletablerede bredbåndsforbindelser’ konstaterer Mette Schlaikjær Kløve.

Løfte om fibernet til 650.000 andelshavere

At Fibia lægger vejen forbi Kalundborg skyldes et løfte til flere end 650.000 andelshavere. Fibias ejere, energiselskaberne Andel og østjyske NRGI, har givet alle deres andelshavere lovning på, at man senest ved udgangen af 2023 er blevet tilbudt fibernet. Det omfattende projekt holder cirka 700 mennesker beskæftiget hos entreprenører og eksterne samarbejdspartnere.

Det er gratis at blive tilkoblet fibernettet, og i takt med, at Fibia kommer forbi de mange husstande, bliver der mulighed for at vælge mellem indhold fra forskellige leverandører.

”Vi har fået aftaler på plads med en række forskellige leverandører, så vi sikrer åben og fri konkurrence på vores fibernet. Der kommer således løbende mange flere forskellige services og produkter at vælge mellem inden for telefoni, TV-pakker og bredbånd”,

Fibia forventer at arbejdet i Kalundborg er afsluttet i løbet af i år.

Skriv til os

Du er meget velkommen til at kontakte os. Vi lover at vende tilbage så hurtigt som muligt og beklager, at vi har travlt.

Lige nu har vi 10-12 dages behandlingstid på mails.

Dit navn*
Din adresse*
Type*
*
Accepterede filtyper: jpg, png, pdf, docx, xlsx, Maks. filstørrelse: 10 MB.
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.