Søg
Close this search box.

Fibia bygger bredbåndspuljeprojekter til 700 adresser

Pressemeddelelse -
14-12-2021
Medejerskabet af Fibia giver Andel mulighed for at imødekomme andelshavernes behov for en fremtidssikker og hurtig internetforbindelse, at være med til at løse en samfundsopgave og styrke et attraktivt forretningsområde.

Det kommende år skal Fibia levere fibernet til 700 adresser, der alle har opnået tilskud fra statens Bredbåndspulje. Vigtigt skridt for den digitale ligestilling, lyder det fra Fibia.

En ordentlig internetforbindelse er lige så nødvendig og naturlig som vand i hanen og strøm i stikkontakten. Men mange steder især i yderområderne, kniber det med at en fast og hurtig forbindelse.

Og selvom Fibia hvert år investerer et milliardbeløb i at få fibernettet ud i hele Region Sjælland, er der langt til de sidste huse, forklarer markedsdirektør i Fibia, Brian Lønroth:

– Bredbåndspuljen er god og bidrager til at sikre den digital ligestilling fordi puljen populært sagt rykker nogen frem i køen. Når vi gradvist lægger mere fiber i jorden, kommer vi også tættere på de yderområder, hvor der er meget langt mellem husene, men det kan stadig være svært at få enderne til mødes uden et offentligt tilskud til borgerne. Det problem er bredbåndspuljen med til at reducere, siger han.

Det er sammenslutningen af borgere, der søger og får det statslige tilskud.

De sidste er de dyreste

Årets tilskud til borgere uden ordentligt internet i Region Sjælland er på knap 20 millioner kroner i alt. Herudover kommer der en egen betaling og investering fra Fibia og i visse tilfælde også et kommunalt tilskud.

– Men der er stadig en gruppe huse, der ligger meget yderligt og hvor etableringsomkostningerne kan være flere hundrede tusinde kroner for en enkelt fibernetforbindelse. Derfor har vi fortsat brug for en bredbåndspulje eller en anden form håndsrækning for at sikre en ordentlig digital ligestilling.

Fibia er ejet af de to andelsejede energi- og fibernetkoncerner NRGi og Andel.