Søg
Close this search box.

Fuld fart på fiberudrulningen i Region Sjælland

Pressemeddelelse -
30-09-2021
Medejerskabet af Fibia giver Andel mulighed for at imødekomme andelshavernes behov for en fremtidssikker og hurtig internetforbindelse, at være med til at løse en samfundsopgave og styrke et attraktivt forretningsområde.

I år har 55.000 private boliger og virksomheder i Region Sjælland fået adgang til fibernettet. Det svarer til, at Fibia har været forbi næsten 300 navneskilte hver eneste hverdag siden den 1. januar. Og det tempo fortsætter de kommende måneder.

Hurtigt og stabilt internet er lige så vigtigt og naturligt som rindende vand i hanen og strøm i stikkontakten. Derfor er Fibia i gang med at tilbyde fibernet, til alle der ønsker det i det meste af Region Sjælland.

“Vi har gennem de seneste tre år sat så meget turbo på udrulningen af fibernettet i Region Sjælland, at vi kan øjne målet om at have givet alle tilbuddet om en ordentlig internetforbindelse inden udgangen af 2023” lyder det fra Casper Holst-Christensen, administrerende direktør i Fibia.

Siden der blev skruet op for tempoet i slutningen af 2018, har omkring 180.000 husstande i Region Sjælland fået adgang til fibernettet og lige nu og de kommende måneder er omkring 15.000 husstande i gang med at få fibernettet forbi fordøren. I alt når Fibias net forbi 325.000 adresser i Region Sjælland.

I øjeblikket arbejder omkring 700 mennesker hos entreprenører og eksterne samarbejdspartnere med at lægge fiberkabler i jorden i Region Sjælland.

Længere ud på landet

I takt med at fiberkablet er blevet lagt i jorden i de større byområder og opland, bliver det også nemmere og billigere at komme helt ud i de tyndere befolkede områder:

“Populært sagt er det ikke længere så langt til de sidste huse, som det har været” forklarer Casper Holst-Christensen og uddyber:

“Der er to særlige udfordringer ved de tyndere befolkede områder. Den ene er, der kan være langt mellem husene. Den anden er, at der er langt derud fra det nærmeste fiberkabel. Men i takt med at vi bygger mere og mere fibernet, bliver afstanden naturligt kortere og så har vi en udfordring mindre, siger han og forklarer, at omkostningen ved at tilslutte nogen af de alleryderste huse kan løbe op i flere hundrede tusinde kroner.”

“Derfor står vi på hovedet for at finde tekniske løsninger og økonomiske modeller for at nå ud til alle.”

Ordentligt internet til alle

Fibia, der er ejet af de to andelsejede energi- og fibernetkoncerner NRGi og Andel, har forpligtet sig til at give alle andelshavere i de to ejerselskaber tilbud om en ordentlig internetforbindelse inden udgangen af 2023.

Alene i 2021 forventer Fibia at investere omkring 1 milliard kroner i at komme med fibernet til omkring 70.000 adresser i Region Sjælland.

I alt investerer Fibia flere end 3 milliarder kroner i at bygge en helt ny infrastruktur til Fibernet i Region Sjælland.

Fibia kan levere fibernetforbindelse til 320.000 adresser i Region Sjælland, 80.000 adresser i Nordsjælland og Hovedstadsområdet samt 155.000 adresser i Østjylland.

Du kan kontakte os ved at sende en e-mail til presse@fibia.dk.

Journalister kan også ringe til pressekontakt Rasmus Carlsen på telefon 30 28 67 20.