Fyn får snart Danmarks største lynladestation til elbiler

Pressemeddelelse -
02-06-2021
Gennem Clever, som er Nordens største udbyder af e-mobilitet og en vigtig strategisk aktør i omstillingen af transporten, driver Andel salg af ydelser inden for elektrisk mobilitet og opladning af elbiler.

Danmarks største lynladestation bliver placeret på Fyn og vil kunne lynlade minimum 28 elbiler på samme tid. Landets førende ladeoperatør, Clever, står bag stationen, som kommer til at ligge lige ved motorvejen ved Odense. Lynladestationen bliver opført i Clevers prisvindende stationsdesign udviklet sammen med arkitekterne fra Cobe og forventes at blive et vigtigt knudepunkt for både lokale og besøgende elbilister.

Snart får danske elbilister en ny grøn oase ved den fynske motorvej. Ladeoperatøren Clever etablerer nemlig en lynladestation i det prisvindende design udviklet i samarbejde med arkitekterne fra Cobe. Stationen skal både servicere lokale fynboer samt rejsende på tværs af landet.

”Langt de fleste elbilister kan lade derhjemme eller ved kantstenen natten over. Men når vi skal på de lange ture skal vi sørge for, at der er tilgængelige lynladestationer, der kan lade elbilen på den tid, det tager at få en kop kaffe og trække frisk luft. Vi lægger op til stationsdesign, som giver en mere meningsfuld pause både for de lokale fynboer og for de rejsende på tværs af landet,” siger Clevers direktør, Casper Kirketerp-Møller.

Allerede i sensommeren 2021 forventer ladeoperatøren Clever at kunne tage første spadestik til den nye lynladestation og planen vækker begejstring hos Rådmand for By- og Kulturforvaltningen i Odense Kommune, Christoffer Lilleholt (V), der glæder sig til at stikke spaden i jorden. Stationen spiller godt ind i kommunens klimastrategi, da den vil kunne lynlade minimum 28 elbiler på samme tid. Stationen forventes at stå færdig i første kvartal af 2022.

”Vi har meget ambtiøse klimamål i Odense, og hvis de skal opfyldes, er det nødvendigt, at flere vælger elbilen til. Derfor er det vigtigt, at det er nemt for – lokale og besøgende – at få ladet bilen op. Derfor er det rigtigt positivt, at Clever nu tager initiativ til at etablere Danmarks største lynladestation her i Odense Kommune”, siger Rådmand for By- og Kulturforvaltningen i Odense Kommune, Christoffer Lilleholt.

Lynladestation er den seneste af flere investeringer i Odenses ladeinfrastruktur

Den nye lynladestation er blot den seneste af flere gode nyheder for de fynske elbilister. De seneste to år er antallet af elbilister fordoblet i Odense, og derfor gav By- og Kulturudvalget i april tilladelse til, at Clever kan etablere 50 nye offentlige ladepunkter i kommunen. Dermed går Odense fra 18 til 68 offentlige ladepunkter.

”Heldigvis ser det ud til, at odenseanerne gerne vil vælge elbiler, og det er en positiv udvikling, som vi skal understøtte. Lynladestationen ligger på den måde fint i forlængelse af den øvrige opgradering af ladefaciliteterne, vi er i gang med. Til sammen skal det sikre, at man som elbilist kan lade nemt og ubesværet i hele kommunen,” siger Christoffer Lilleholt.

Hos Clever deler man opfattelsen af, at de forskellige lademuligheder skal spille sammen.

”Det smarte ved elbilen er, at man ikke er afhængig af at stoppe ved en tankstation, men i stedet lader op, når bilen alligevel holder stille. Elbilen kan lade på en ladeboks derhjemme i garagen, på ladestandere ved vejen, på arbejdspladsen eller på ladestationerne, når man er på tur rundt i Danmark og udlandet. Alle de forskellige lademuligheder arbejder vi på at integrere på tværs af landet for at skabe mere tryghed i dagligdagen, så elbilen bliver et stadigt mere indlysende valg,” siger Clevers direktør Casper Kirketerp-Møller. 

Lynoplad bilens og dine egne batterier i prisvindende grøn oase

Med lynopladning bliver det muligt at lade elbilen op på cirka 15 minutter, når stationen står klar. Og med det prisvindende design lægger Clever vægt på, at pausen også skal være meningsfuld for de besøgende. Designet har vundet flere internationale design- og arkitekturpriser og er senest blevet nomineret til Mies van der Rohe Award, der er EU’s anerkendte arkitekturpris, som hylder moderne arkitektur.

”Vi vil ikke kun køre tingene smartere i hverdagen og sikre masser af ladepunkter til elbilisterne. Vi vil også sikre, at den pause bliver så meningsfuld som muligt. Derfor vil alle vores lynladestationer blive opført i vores design, som er skabt til at give dig en mental pause på farten, hvor både du og bilen kan lade batterierne op i de grønne og rolige omgivelser, inden turen går videre”, siger Casper Kirketerp-Møller.

I efteråret lancerede Clever en mål om at opsætte minimum 500 lynladepunkter i hele landet, men da antallet af elbiler er stærkt stigende, arbejder virksomheden allerede nu på også at øge målet af lynladepunkter markant.

Fakta:
  • Byggeriet af lynladestationen fra Clever forventes at starte i sensommeren 2021
  • Lynladestationen forventes at stå færdig i første kvartal af 2022
  • Minimum 28 biler vil kunne lade på lynladestationen på samme tid
  • Lynladestationen og omgivelserne bliver opført i Clevers prisvindende design udviklet i samarbejde med arkitekterne fra Cobe

Skriv til os

Du er meget velkommen til at kontakte os. Vi lover at vende tilbage så hurtigt som muligt og beklager, at vi har travlt.

Lige nu har vi 10-12 dages behandlingstid på mails.

Dit navn*
Din adresse*
Type*
*
Accepterede filtyper: jpg, png, pdf, docx, xlsx, Maks. filstørrelse: 10 MB.
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.