Søg
Close this search box.

Lokale fællesskaber får håndsrækning fra Andel

Pressemeddelelse -
25-04-2022
Som andelsselskab skaber vi velfærd og vækst regionalt og i det danske samfund gennem leverance af vital infrastruktur og fremtidssikrede energiløsninger.

Pressetelefon: 21 70 31 01

Knap 600 ansøgninger har energi- og fibernetkoncernen Andel modtaget, siden selskabet i foråret åbnede for donationer til lokale foreninger og aktiviteter. Fælles for mange af ansøgninger er, at de har fokus på at styrke fællesskabet og den grønne omstilling i regionen, og nu er de 10 modtagere fundet.

Højbede, der stimulerer en øget biodiversitet, samtalegrupper for mennesker, som står i en livskrise og sikkerhedsudstyr til historisk arbejdende museum. Det er nogle af de tiltag og initiativer, som nu får en donation på 10.000 kr. fra Andel.

Det er 18. gang, at foreninger og aktiviteter i Nordvest-, Midt- og Sydsjælland, Lolland-Falster og øerne har kunnet søge om donationer fra Andel, og interessen er bestemt ikke blevet mindre med årene, konstaterer kommunikationsdirektør Rikke Harbo Trikker:

’Det blomstrer i region Sjælland med lokale initiativer fra mennesker, som rækker ud til hinanden for at skabe velfungerende rammer for både traditionelle og nye fællesskaber. Der er en skøn idérigdom, som giver energi til livet og skaber glæde i hverdagen for mennesker i alle aldre. Og så oplever vi flere og flere initiativer, der handler om at gøre en grøn forskel for vores fælles fremtid. Det glæder os naturligvis som energiselskab – og er en rute vi deler’.

Hos Algestrup Sportsrideklub i Tølløse er der hårdt brug for donationen, siger Maria Sehested:

’Vi er ramt af økonomiske eftervirkninger fra coronanedlukningen og leder med lys og lygte efter besparelser. Donationen fra Andel vil hjælpe os med at realisere ønsket om energioptimering og lavere udgifter til belysning. Det vil styrke vores mulighed for at fortsætte klubbens aktiviteter’.

I Tappernøje skal pengene bruges på at stimulere opmærksomheden omkring biodiversitet:

’Donationen betyder, at vi kan komme i mål med vores projekt ’Et vildere Tappernøje’. Drømmen er at få mange flere vilde blomster i Tappernøje, så naturen og biodiversiteten får bedre forhold. Helt konkret kan vi nu give 50 familier et fint lille højbed og frø fra insektvenlige blomster, så de kan få lidt vild natur i deres egen have. Så for os er det en kæmpe gave at få donationen fra Andel – fordi det hjælper os til at skabe mere bæredygtig udvikling i vores lokalsamfund’.

Modtagere af forårets donationer er:  

Et vildere Tappernøje, Folkeskoven, Tappernøje
Fokus på at skabe større biodiversitet ved at involvere lokale borgere i initiativer.

Landsforeningen for PTSD ramte og pårørende, Køge
Nystartet forening, der ønsker at informere og afholde cafémøder for PTSD-ramte og deres pårørende.

PUST – en forening for samtalegrupper, Dianalund
Tilskud til drift af et fællesskab for mennesker i alle aldre, der befinder sig i en livskrise. Fokus på at yde hjælp via terapi i samtalegrupper.

Algestrup Sportsrideklub, Tølløse
Renovering af rideklubbens belysning, så energiforbruget reduceres.

Medborgerhuset Fremtiden, Gedesby v. Gedser
Støtte til indkøb af hårde hvidevarer og fællesspisning for husets brugere.

Bofællesskabet Græsmarken, Borup
Berige fællesskabets udearealer med en ny og indbydende bålplads, hvor vores cirka 100 bofæller kan mødes og nyde naturoplevelser og fællesskab.

Foreningen for de ældres cykelture, Guldborg
46 aktive ’Piloter’ giver ældre borgere oplevelser i området – cykelture med trehjulede Christiania cykler.

Det historisk arbejdende Værksted, Holeby
En selvejende institution, som arbejder for at bevare og vedligeholde Holebys gamle elværk som et arbejdende værksted og museum for gammelt håndværktøj.

Fejø Idrætsforening, Fejø
Donation bruges på istandsættelse af klubhus, så det kan blive lokalt samlingspunkt.

Autismecenter Vennely, Haslev
Tilskud til grønt projekt for centrets beboere – opførelse af drivhus, gartneri eller lignende.