Søg
Close this search box.

Lokale kræfter sætter strøm til stor lysfestival

Pressemeddelelse -
12-01-2022
Som andelsselskab skaber vi velfærd og vækst regionalt og i det danske samfund gennem leverance af vital infrastruktur og fremtidssikrede energiløsninger.

Pressetelefon: 21 70 31 01

De fire handelsforeninger i Holbæk Kommune, Tølløse, Svinninge, Holbæk og Jyderup, går sammen om at sætte strøm til en ny lysfestival, som skal sprede både lys og glæde i den mørke tid. Sparekassen Sjælland-Fyn, Holbæk Kommune og energi- og fibernetkoncernen Andel støtter op om tiltaget i en tid, hvor opbakningen til lokallivet også er afgørende. 

De fire handelsforeninger i Tølløse, Svinninge, Holbæk og Jyderup samarbejdede allerede i sommers om kampagnen ”Handl lokalt” og ønsker at styrke samarbejdet yderligere. Det er netop i tråd med den vision, at der sættes strøm til den kommende lysfestival, som er planlagt i et tæt samspil byerne imellem.

Lysfestivallen bliver afviklet i februar 2022 og kan betegnes som en vandrefestival, hvor den først løber af stablen i Tølløse i uge 5, Svinninge i uge 6 og Holbæk i uge 7 for så at slutte af i Jyderup i uge 8. Til lysfestivallen bliver de fire byer lyst op af smukt lys ved forskellige installationer i bymidten, ligesom der vil være forskellige aktiviteter, såsom konkurrencer og andet, for både børn og voksne, så alle har lyst til at deltage i lysfestivalens vandring rundt i kommunen.

Det er gratis for alle at gå rundt og nyde lyskunsten, de stemningsfulde bymidter og ikke mindst fællesskabet.

Lokal opbakning har stor effekt

Det fælles tiltag mellem handelsforeninger støttes op af Holbæk Kommune, Andel, som har doneret 50.000 kr. til lysfestivalen, hvor der sættes strøm til tusindvis af lys, og Sparekassen Sjælland-Fyn, som har doneret 100.000 kr. øremærket til lysfestivalen og samarbejdet mellem de fire handelsforeninger.

Donationerne markerer også et ønske om at støtte op om de fire handelsforeninger i en tid, hvor opbakningen til det lokale handelsliv er afgørende:

”Lysfestivallen er en opbakning til det lokale handelsliv og det fællesskab, som vi har måtte pause eller finde nye formater for i de forgangne år. Det har været – og er fortsat – en svær tid, så symbolsk kunne en lysfestival ikke være mere på sin plads, ” fortæller områdedirektør i Sparekassen Sjælland-Fyn, Allan Markussen, og fortsætter:

”Når vi støtter det lokale handelsliv, så er vi samtidig med til at sikre en bymidte med et bredt udvalg af butikker og aktiviteter. Og en stærk og attraktiv bymidte skaber ikke bare fremgang og vækst i midtbyen – den skaber liv og tilvækst i resten af byen, i de omkringliggende områder og i hele kommunen”. Chef for Holbæk Byforum, Jan Vestergård, istemmer:

”Når erhvervslivet støtter op om erhvervslivet, er det til gavn for alle. Det er derfor afgørende med lokal opbakning, så fælles initiativer kan udleves, og vi er rigtig glade for, at Sparekassen Sjælland-Fyn, Andel og Holbæk Kommune bidrager til den fælles lysfestival og det samarbejde festivalen repræsenterer”.

Fra Andel glæder kommunikationsdirektør Rikke Trikker sig over initiativet:

”Vintermånederne kan være mørke, og med lysfestivalen skaber vi lys i det offentlige rum. Vi ved som energiselskab hvilken positiv og samlende effekt lys har. Og som et lokalt forankret andelsejet selskab er vi glade for at kunne bakke op om et stærkt lokalt initiativ i vores nærområde, der bringer mennesker sammen, skaber energi og samvær. Det er der brug for i en tid, hvor mange af os oplever begrænsninger og afsavn på grund af corona. Vores håb er, at lysfestivalen bringer lys i mørket og bliver en budbringer om lysere tider”.  

Jan Vestergård tilføjer afslutningsvis, at lysfestivallen bogstaveligtalt er med til at binde Holbæk Kommune sammen, fordi den vandrer fra by til by og på den måde lyser båndet imellem byerne op.

For yderligere information eller spørgsmål kontakt venligst:

Jan Vestergård, chef for Holbæk Byforum, på tlf. 29 23 90 08

Allan Markussen, områdedirektør i Sparekassen Sjælland-Fyn, på tlf. 42 33 22 57