Søg
Close this search box.

Lollands største lynladestation er nu indviet i Maribo

Pressemeddelelse -
05-12-2023
Gennem Clever, som er Nordens største udbyder af e-mobilitet og en vigtig strategisk aktør i omstillingen af transporten, driver Andel salg af ydelser inden for elektrisk mobilitet og opladning af elbiler.

Billede: Torsdag den 30. november indviede Holger Schou Rasmussen, borgmester i Lolland Kommune, den nye lynladestation i Maribo. Fra venstre ses Casper Kirketerp-Møller, CEO hos Clever, borgmester Holger Schou Rasmussen og Jesper Lange, Executive Vice President hos Andel og bestyrelsesformand for Clever

Torsdag kunne Lolland Kommune i fællesskab med Clever og Andel klippe snoren til Lollands største lynladestation i Maribo. Stationen ligger tæt ved motorvejsafkørsel 48, hvor 18 biler har mulighed for at lade lynhurtigt på samme tid.

Det er nu blevet lettere at være elbilist på Lolland. Lollands største lynladestation står nemlig klar til at forsyne elbilisterne med strøm ved Maribo Erhvervspark, Europavej 5 – lige ved motorvejsafkørsel 48.

På den nye lynladestation, der er konstrueret i et prisvindende design med bæredygtigt træ, er det muligt for 18 elbiler at få lynhurtig strøm på samme tid.

De 18 lynladepunkter indgår nu i Danmarks største lynladenetværk, der tæller flere end 550 Clever-lynladepunkter over hele landet. På den nye Maribo-station er det muligt at lade elbilen fra 0-80 pct på under 30 minutter. Det bliver dermed nemmere for både besøgende og borgere i Maribo at lade elbilen hurtigt op.

 ”Vi har en ambition om at reducere kommunens CO2-udledning med 70 pct. i 2030. Her spiller en grøn omstilling af infrastrukturen en afgørende rolle. Det kan kun lade sig gøre, hvis det bliver nemt og bekvemt for borgerne at vælge elbilen til. Her er et omfattende netværk med lademuligheder afgørende for at imødekomme det nuværende og fremtidige behov. Både for lokale borgere, men også for vores virksomheder, besøgende og turister. Vi er derfor glade for at byde Clevers lynladenetværk velkommen til området,” fortalte Holger Schou Rasmussen, borgmester i Lolland Kommune, da han bød den nye lynladestation velkommen til kommunen.

Hos Andel glæder man sig over Clever massive udbygning af den danske ladeinfrastruktur, der gør det mere attraktivt og nemmere at køre elbil:

”Vi står som samfund over for en vigtig opgave med at bekæmpe klimaforandringerne. Her er den grønne omstilling af vores transport en afgørende brik. Derfor er jeg rigtig stolt af, at vi i Andel siden 2009 har taget samfundsmæssigt medansvar ved at investere langsigtet og tålmodigt i udrulningen af Danmarks største ladenetværk gennem vores selskab Clever. Det er vigtigt, at vi kan oplade elbilen, uanset hvor vi er, og derfor er jeg særligt glad for, at vi i dag giver ladeinfrastrukturen i regionen og på Lolland en kraftig opgradering,” fortæller Jesper Hjulmand, adm. direktør.

I Clever er der glæde over, at Andels investeringer bærer frugt:

”Elbilsalget er fordoblet det seneste år. Og vi forventer, at der bare næste år kommer flere end 100.000 nye elbiler på de danske veje. Det skaber et naturligt behov og høj efterspørgsel efter lademuligheder – også på Lolland. Derfor er vi rigtig glade for at åbne en stor lynladestation i Maribo. Stationen er en udvidelse af Danmarks største lynladenetværk og en vigtig milepæl for den grønne omstilling. For netop et stort og lettilgængeligt ladenetværk er afgørende for at gøre livet som elbilist nemt og inspirere endnu flere mennesker til at tage springet fra benzin- eller diesel til el,” fortæller Casper Kirketerp-Møller, CEO hos Clever.

Åbningen af lynladestationen i Maribo er den anden at to lynladestationer, som Clever og Andel har sat strøm til den seneste uge. Ugen forinden gik turen således til Ringsted, hvor de to selskaber sammen med servicevirksomheden Jeudan kunne sætte strøm til 20 lynladepunkter ved shoppingcentret RingStedet.