Nu bliver julehilsner til lokal folkeskov

Pressemeddelelse -
10-11-2021
Gennem Andel Energi udbyder Andel-koncernen salg af el samt natur- og biogas til private og erhvervskunder med hovedvægt på det danske marked. Målet er at være kundernes førstevalg inden for integrerede, digitale og fremtidssikrede kundeløsninger.

Knap 2500 danskere valgte sidste år at følge en opfordring fra energihandelsselskabet SEAS-NVE og sende en julehilsen til et familiemedlem eller en ven. For hver julehilsen lovede selskabet at plante et træ. I dag blev de første spadestik så taget til Tølløse Folkeskov i Holbæk Kommune, og der kommer knap 12.000 træer i jorden, idet SEAS-NVE har valgt at give en ekstra hånd og mangedoble antallet af træer til gavn for en grønnere fremtid.

Tølløse og Hillerød er der i dag skabt grundlag for to nye folkeskove. Knap 25.000 små træer er blevet plantet i de to områder, og om nogle år er de blevet så store, at de nye skovarealer svarer til cirka 10 fodboldbaer. Det er energihandelsselskabet SEAS-NVE, som er en del af den andelsejede energi- og fibernetkoncern Andel, der står bag donationen af de mange træer, og træerne plantes med hjælp fra organisationen Growing Trees Network, der rejser folkeskove for at sikre grundvandsressourcer og beskytte klimaet ved en reduktion af CO2.

”Som en del af Andel koncernen er det naturligt for SEAS-NVE at have grønne ambitioner for fremtiden. Vi arbejder løbende på at udvikle produkter til gavn for alle, som har interesse i at bruge deres strøm med omtanke for miljøet, og så er vi altid interesserede i at høre, hvad der rører sig hos vores kunder og danskerne generelt. Det gør os klogere på, hvordan vi sammen kan skabe gode og klimavenlige løsninger til gavn for os alle og de kommende generationer”, lyder det fra adm. direktør Ole Christian Vestergaard.

Tølløse Folkeskov blev indviet af Holbæk Kommunes borgmester, Christina Krzyrosiak Hansen, og hun havde et budskab til de fremmødte:

“Det er vigtigt, at vi passer på den natur, vi alle holder så meget af – og at vi bruger den fornuftigt. Med Folkeskoven i Tølløse håber jeg, at flere vil trække stikket og lade mobilen ligge derhjemme for en stund og i stedet nyde naturen med hunden eller familien.”

For at de to folkeskove kan vokse sig endnu større, har flere sponsorer doneret træer, som løbende plantes. Begge folkeskove vil være offentligt tilgængelige for alle dem, der skulle have lyst til at lægge vejen forbi. Ole Christian Vestergaard håber, at de to folkeskove kan være med til at skabe opmærksomhed omkring vigtigheden i at bevare naturen og biodiversiteten:

”Det er vores ambition, at den verden, vi giver videre til vores børn og børnebørn, er i mindst lige så god stand, som den vi overtog fra tidligere generationer. Med Tølløse Folkeskov har vi med god hjælp fra vores kunder, samarbejdspartnere og frivillige været med til at så de første træer til glæde for klimaet og fællesskabet blandt dem, der færdes i skovene.”

Skriv til os

Du er meget velkommen til at kontakte os. Vi lover at vende tilbage så hurtigt som muligt og beklager, at vi har travlt.

Lige nu har vi 10-12 dages behandlingstid på mails.

Dit navn*
Din adresse*
Type*
*
Accepterede filtyper: jpg, png, pdf, docx, xlsx, Maks. filstørrelse: 10 MB.
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.