Søg
Close this search box.

Nu kan 900.000 danskere få hjælp til lavere elregning

Pressemeddelelse -
18-09-2023
Gennem Andel Energi udbyder Andel-koncernen salg af el samt natur- og biogas til private og erhvervskunder med hovedvægt på det danske marked. Målet er at være kundernes førstevalg inden for integrerede, digitale og fremtidssikrede kundeløsninger.

Andel Energi lancerer i dag en ny funktion i Andel Energi-appen. Det betyder, at de ca. 900.000 danskere, der allerede har hentet appen, nu kan se den forventede elpris time for time for hele den kommende uge. Det gør det lettere at planlægge sit elforbrug og få en lidt lavere elregning.

Det er blevet en folkesport at følge elprisen. Derfor tilføjer Andel Energi endnu en service til en af Danmarks mest brugte energi-apps; Andel Energi. Den nye funktion gør det lettere for elkunder med timepris at optimere sit elforbrug helt op til en uge frem.

I praksis får elkunder langt bedre muligheder for at planlægge meget strømkrævende aktiviteter som fx opladning af elbil, storvask og lignende til de tidspunkter på ugen, hvor strømmen er allerbilligst. Hvis man ligesom flertallet af Andel Energis kunder har en el-aftale med variabel timepris, betyder det en lavere elregning for det samme forbrug.

”Siden den internationale energikrise for alvor satte ind, har vi set en voldsom stigning i interessen for at følge elprisen time for time. Og selvom priserne heldigvis er faldet siden, de nåede toppen sidste efterår, så kan vi se, at interessen for at følge med i priserne stadig ligger på et meget højt niveau,” siger Kasper Søvsø, der er funktionschef i Andel Energi.

Værktøj til lavere elregning
Hidtil har brugere af appen kunnet få oplyst den præcise timepris på el for det kommende døgn. Det kan de stadig, men nu udvider Andel Energi funktionen til også at omfatte de forventede priser syv dage frem i tiden. Brugerne af appen kan selv vælge om de vil se prisen time for time eller den gennemsnitlige timepris for den pågældende dag.

”I en tid, hvor energipriserne desværre stadig er ret ustabile, og stadig flere kunder vælger TimeEnergi, som er det billigste produkt over tid, så giver det god tryghed, at man nu kan få oplyst de forventede timepriser mange dage i forvejen,” siger Kasper Søvsø.

En del af de 900.000 danskere, der har appen, vil opleve, at den nye funktion allerede virker i deres app. For andre kan det kræve en opdatering af appen. Det afhænger indstillingerne på brugerens mobiltelefon.

”Det er vigtigt at understrege, at de priser, der oplyses for det kommende døgn, er de endelige priser. Mens de priser, der ligger længere ude fremtiden kun er en prognose. Prisprognosen baseres på historiske elpriser, såkaldt temporale data og vejrprognoser. Selvom prognoserne trods alt kun er estimater, så er det stadig et nyttigt værktøj for Andel Energis kunder til at få en lidt lavere elregning for det samme forbrug,” siger Kasper Søvsø.

Fakta:

  • I alt har over 900.000 danskere hentet Andel Energi-appen.
  • Tidligere på året gjorde Andel Energi det muligt at modtage push-beskeder med de aktuelle timepriser. Det medførte et forventet dyk i antallet af daglige besøgende i selve appen.
  • I august 2023 tjekkede brugte flere end 300.000 Andel Energi-appen til at tjekke elpriser.
  • Appens aktive brugere åbner i gennemsnit appen 17 gange om måneden.