Søg
Close this search box.

Ny stærk aktør skal drive belysningen på 3.800 km statsveje

Pressemeddelelse -
08-09-2021
Udelysforretningen i Andel drives af selskabet Andel Lumen. Selskabet driver og vedligeholder 285.000 gadelamper og er leverandør af lysstyring til især kommuner i hele Danmark. Andel Lumen udfører desuden installationsopgaver i forbindelse med renovering og nyetablering af anlæg.

SEAS-NVE City Light, som er datterselskab i energi- og fibernetkoncernen Andel, vinder stort statsligt udbud. Selskabet skal drifte og vedligeholde al vejbelysning på de 3.800 km statslige veje i de næste fire år. Arbejdet begynder i januar 2022.

Vejdirektoratet har netop afsluttet et stort driftsudbud til en samlet værdi på mere end 1,2 mia. kr. fordelt på fire år. Udbuddet skal sikre at de 3.800 kilometer statsveje også fremover er i god stand.

Et af de selskaber, der løb med en stor aftale, er SEAS-NVE City Light. Med tre vundne kontrakter for både Sjælland, Fyn og Jylland skal selskabet for første gang sørge for at drifte og vedligeholde vejbelysningen på alle statslige veje i landet, og det glæder adm. direktør Henrik Wej Petersen:

”Vi er selvfølgelig superglade for, at vi har vundet alle tre udbud, så vi kan hjælpe med at drifte og vedligeholde de store veje, som binder det danske samfund sammen. Med kontrakterne håber vi også, at vi kan øge synligheden af vores navn blandt de jyske kommuner og vinde større markedsandele i en landsdel, vi ser store potentialer i.”

SEAS-NVE City Light har vundet aftaler for i alt 15 mio. kr. om året fordelt på tre aftaler i både Nord-, Syd- og Østdanmark. I alt skal 34.000 lyspunkter i hele landet driftes og vedligeholdes, og kræves der løbende modernisering, er det også en opgave, som selskabet tager sig af.

Adm. direktør Henrik Wej Petersen oplyser, at SEAS-NVE City Light er i gang med at kigge efter lagerplads og arbejdskraft i det jyske, så man er klar til at tage sig godt af de statslige veje i de næste fire år – og forhåbentlig også i flere år frem:

”Vi ser aftalen med Vejdirektoratet som startskuddet på noget nyt og spændende for vores forretning. Vi har etableret vores navn på Sjælland, hvor vi har til huse, men vi ser også mange potentialer i kommende samarbejder med særligt de jyske kommuner. Så vi håber, at vi med aftalen kan vise, at vi er en ansvarlig og professionel virksomhed, som skaber og drifter energirigtig gade- og vejbelysning til gavn for borgerne i fremtiden.”

Kontraktperioden mellem Vejdirektoratet og SEAS-NVE City Light er fire år med mulighed for to års forlængelse, og den har en årlig, samlet tilbudssum på knap 300 mio. kroner fordelt på de i alt 20 vindere af Vejdirektoratets samlede driftsudbud.