Nyt partnerskab bringer energi i fokus til Ungdommens Folkemøde

Pressemeddelelse -
05-09-2023
Som andelsselskab skaber vi velfærd og vækst regionalt og i det danske samfund gennem leverance af vital infrastruktur og fremtidssikrede energiløsninger.

Pressetelefon: 21 70 31 01

Energi- og fibernetkoncernen Andel og Ungdommens Folkemøde har indgået et nyt energipartnerskab, der over de næste tre år skal hjælpe med at omstille festivalens strømforbrug til vedvarende energi og samtidig sætte energi på agendaen med en række aktiviteter og læringsforløb.

Onsdag d. 6. og torsdag d. 7. september skal Valbyparken igen huse den årlige demokratifestival, Ungdommens Folkemøde. Her bringes op mod 30.000 unge stemmer og perspektiver i spil over for beslutningstagere, interesseorganisationer og virksomheder.

Èn ting bliver dog anderledes i år. Der bliver nemlig for første gang etableret et nyt område for energi, Energy Hub, med workshopforløb og debatter, hvor deltagerne kan få indblik i centrale udfordringer i arbejdet med den grønne omstilling af vores energi. I Energy Hub kan deltagerne desuden eksperimentere med at producere strøm med solceller, lære om Power-to-X teknologien ved at eksperimentere med elektrolyse og prøve kræfter med el montørens daglige arbejde.

“Det er helt afgørende for os, at vi drøfter fremtidens løsninger på den grønne omstilling af vores energi sammen med de generationer, der skal leve med de valg, vi træffer” siger Rikke Trikker, kommunikationsdirektør i Andel, og fortsætter:

“Det er med det udgangspunkt, at vi går ind i energipartnerskabet med Ungdommens Folkemøde. På Ungdommens Folkemøde ønsker vi at gøre de teknologiske og samfundsmæssige udfordringer og løsninger i forhold til energiområdet nærværende og vedkommende og stimulere interessen for de karriere- og uddannelsesvalg, der bidrager til den grønne omstilling af vores energi”.

Ungdommens Folkemøde vil samtidig sætte fokus på rejsen mod en mere klimavenlig festival.

”Vi vil som Danmarks største demokratiske platform for unge igangsætte initiativer, som afspejler og støtter den danske ungdoms klimakamp og spørgsmål. Vores fokus på en grønnere festival skaber et vigtigt oplysningsgrundlag for vores deltagere, og med vores egen omstilling som springbræt, skal vi katapultere vores næsten 30.000 deltagende unge ind i fremtidens løsninger, og i år tager vi første skridt”, siger Anna Vibe Pedersen, Festivalleder Ungdommens Folkemøde, og fortsætter:

”Vi har store ambitioner for partnerskabet og for festivalens grønne omstilling. Vi drømmer om at blive den grønneste festival målt per deltager, men vejen derhen er ikke klarlagt. En vigtig del af vores egne aktiviteter på festivalen er derfor at inddrage vores deltagere i rejsen mod en grønnere festival, hvor de får mulighed for at plante deres idéer, som vi tager med i vores videre arbejde”.

Vi skal finde løsninger på centrale udfordringer for den grønne omstilling af vores energi

Andel og Ungdommens Folkemøde står også bag workshops under festivalen, der giver deltagerne mulighed for at arbejde med højaktuelle udfordringer og præsentere deres løsningsforslag for paneler bestående af centrale aktører og beslutningstagere.

“Vi kigger ind i at skulle opføre meget mere vedvarende energi i den nærmeste fremtid, og vi skal både finde pladsen og den faglærte arbejdskraft til at bygge solcelle- og vindmølleparkerne. Det er nogle af de udfordringer, som vi rigtig gerne vil have elevernes perspektiver på, for det er dem, der kommer til at udgøre fremtidens naboer og fremtidens arbejdsstyrke”, siger Rikke Trikker, kommunikationsdirektør i Andel.

Fakta om energipartnerskabet

  • Andel og Ungdommens Folkemøde har indgået et 3-årigt energipartnerskab
  • Som led i partnerskabet etableres et nyt energi-orienteret læringsområde, Energy Hub, på Ungdommens Folkemøde, hvor deltagerne i år får mulighed for, at:
    • Prøve kræfter med forskellige former for vedvarende energiproduktionLære om centrale samfundsudfordringer for den grønne omstilling af vores energi og udfordre centrale aktører på området med nye perspektiver og løsninger
    • Bidrage med indspil til Ungdommens Folkemødet i forhold til at skabe en grønnere festival

Om Ungdommens Folkemøde

Siden 2016 har Ungdommens Folkemøde været en demokratisk vitaminindsprøjtning til den danske ungdom. Ambitionen er at være bindeleddet mellem unge og beslutningstagere. Gennem workshops, sceneindslag og dialog ønsker Ungdommens Folkemøde at styrke unges demokratiske selvtillid.

Hvert år samler Ungdommens Folkemøde op mod 30.000 unge deltager til en todages festival i demokratiets tegn. Festivalen startede i Søndermarken, og rykkede i 2018 til Valbyparken, hvor den afholdes igen i 2023. Det er helt gratis at deltage, og du møder blot op i Valbyparken d. 6. og 7. september for at være med.

Kontaktinformation

Ungdomsbureauet

info@ungdomsbureauet.dk

+45 71 20 46 00

Andel

Pressetelefon: 21 70 31 01

Skriv til os

Du er meget velkommen til at kontakte os. Vi lover at vende tilbage så hurtigt som muligt og beklager, at vi har travlt.

Lige nu har vi 10-12 dages behandlingstid på mails.

Dit navn*
Din adresse*
Type*
*
Accepterede filtyper: jpg, png, pdf, docx, xlsx, Maks. filstørrelse: 10 MB.
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.