Søg
Close this search box.

Rekordstort antal kandidater til Andels repræsentantskab

Pressemeddelelse -
02-02-2022
Som andelsselskab skaber vi velfærd og vækst regionalt og i det danske samfund gennem leverance af vital infrastruktur og fremtidssikrede energiløsninger.

Pressetelefon: 21 70 31 01

Opstillingsfristen for kandidater til repræsentantskabet i den andelsejede energi- og fibernetkoncern Andel er slut, og det er med et rekordstort antal kandidater, at der til foråret afholdes valg i samtlige af de fem valgområder.

I alt valgte 133 andelshavere i valgområderne Odsherred, Roskilde, Slagelse, Solrød og Sorø at stille op til valg og kandidere for en plads i repræsentantskabet i Andel, hvor man som medlem er en vigtig sparringspartner for Andels bestyrelse og ledelse.

Andels bestyrelsesformand Jens Stenbæk er glad for den store opbakning til årets valg:

”Vi er utroligt glade for den store interesse, der har været blandt vores andelshavere ved dette års valg. Det tyder på, at flere er blevet opmærksomme på, at de er andelshavere, og at de her har en unik mulighed for at blive en del af et unikt fællesskab, hvor vi arbejder med vigtige agendaer for den grønne omstilling. Vi kan notere os mange nye navne blandt kandidaterne og en øget diversitet i flere områder. Et mangfoldigt repræsentantskab afspejler og repræsenterer på den bedst mulige måde vores andelshavere og deres interesser, så det tegner godt for det kommende valg i marts måned”, siger han.

Til marts er der i alt 39 pladser på valg, som de 133 kandidater skal kandidere til. I Andels repræsentantskab sidder i alt 137 medlemmer.

Kendskabet til Andel og valget er øget

I august 2020 stemte repræsentantskabet for, at SEAS-NVE skiftede navn til Andel. I det seneste 1½ år har Andel arbejdet på at styrke kendskabet blandt andelshavere og kunder til koncernens arbejde for at bidrage til et samfund drevet af grøn energi og med lige muligheder for alle. Herunder at bidrage aktivt til at reducere Danmarks udledning af CO2 med 70 procent inden 2030.

”Det ser ud til, at indsatsen med at øge kendskabet til Andel, i samspil med årets valgkampagne, har resulteret i en øget interesse for at stille op til valg i Andels repræsentantskab. Vi har påtaget os en central rolle i den grønne omstilling med ambitioner om blandt andet at øge produktionen af vedvarende energi og udvikle energilagringsløsninger, så vi kan gemme den vedvarende energi.  Vi udruller lynhurtigt fibernet til alle andelshavere, og arbejder for at gøre det let at komme rundt i sin elbil og lade den både hjemme og ude. Det kræver en vilje og en forankring blandt danskerne i almindelighed og blandt andelshaverne i særdeleshed at drive den udvikling. Derfor er vi taknemmelige for et stort engagement fra alle andelshavere”, fastslår bestyrelsesformand Jens Stenbæk.

Andelshaverne kan stemme på deres kandidat til marts

Andel er et andelsselskab, og det er boligejere, virksomhedsejere og sommerhusejere i Nordvest-, Midt- og Sydsjælland, Lolland-Falster og øerne, der er andelshavere. Der er hvert år valg til repræsentantskabet i 3-5 af i alt 15 valgområder.

Valget til Andels repræsentantskab skydes i gang den 1. marts 2022, hvor kandidaterne kan føre valg i tre uger frem til den 22. marts. Andelshaverne i de fem valgområder modtager alle et brev i postkassen med opfordring til at stemme på deres lokale kandidat. Andelshaverne vil desuden møde valgbudskabet i bl.a. dagblade og ugeaviser, på sociale kanaler og i bybilledet på lysskilte ved indkøbs- og busstoppesteder. Andelshaverne kan ud over at stemme med koden, der står i deres valgbrev, også stemme med NemID.

Der skal vælges i alt 39 medlemmer blandt de 133 kandidater, der fordeler sig således:

  • Odsherred, 47 kandidater til 13 pladser
  • Roskilde, 17 kandidater til 8 pladser
  • Slagelse, 30 kandidater til 8 pladser
  • Solrød, 13 kandidater til 4 pladser
  • Sorø, 26 kandidater til 6 pladser