Søg
Close this search box.

Udbyttebetaling til Andels andelshavere

Pressemeddelelse -
21-12-2023
Som andelsselskab skaber vi velfærd og vækst regionalt og i det danske samfund gennem leverance af vital infrastruktur og fremtidssikrede energiløsninger.

Pressetelefon: 21 70 31 01

Repræsentantskabet i energi- og fibernetkoncernen Andel skal i starten af februar tage stilling til en model for udlodning af 850 millioner kroner til selskabets andelshavere i Nordvest-, Vest-, Midt- og Sydsjælland, Lolland-Falster og øerne.

Ved offentliggørelsen af Andels årsregnskab for 2022 blev det meldt ud, at Andel helt ekstraordinært planlægger at udbetale 850 millioner i udbytte til selskabets andelshavere. Der er siden blevet arbejdet på en model for, hvordan udbetalingen kan ske. I slutningen af november meddelte Skatterådet, hvordan den enkelte andelshaver vil blive beskattet af udbyttebetalingen, og dermed kan Andels repræsentantskab behandle sagen på et kommende repræsentantskabsmøde i starten af februar.

Hvis repræsentantskabet vedtager den foreslåede model for udbyttebetaling, vil hver enkelt andelshaver modtage cirka 2.000 kroner før skat.

Bestyrelsesformand Jens Stenbæk er glad for, at repræsentantskabet nu har en klar plan at tage stilling til.
”Vi har et stærkt ønske om, at Andel skaber værdi for sine andelshavere og investerer langsigtet i den grønne og digitale omstilling. Derfor er det positivt, at vi nu har skattemyndighedernes redegørelse, så vi kan komme videre i forløbet og repræsentantskabet kan træffe den formelle beslutning.” Beslutningen om at udbetale udbytte og investere yderligere 150 mio. i den regionale udvikling blev truffet på baggrund af et usædvanligt årsresultat efter turbulensen på de europæiske energimarkeder i 2022. Handel med energi i datterselskaberne Andel Energi og Clever gav underskud på 900 mio. kr. Energihandelsselskabet Energi Danmarks handel med energi over landegrænser i Europa gav et usædvanlig stort overskud, som bidrog med 8,8 mia. kr. til årets resultat.