Energipartner for Roskilde Festival

Samarbejde

5-årigt energipartnerskab med Roskilde festival

Kan man gøre Danmarks fjerdestørste by, der opstår hvert år på en bar mark syd for Roskilde, mere klimavenlig? 

JA!

Det kan vi. Og det gør vi. Som energipartner skal vi hjælpe Roskilde Festival med en udfasning af fossile brændsler og en langt større produktion af vedvarende energi. Målet er 100% strøm fra vedvarende energikilder senest i 2028. 

Roskilde Festival skal bruge cirka 1.200.000 kWh om året til både sommerens festivalbegivenhed samt til årlig drift af depoter og kontoret. 1.200.000 er også det antal kWh som Andel fra i år kommer til at levere til festivalen, årligt.  Det sker via levering af vedvarende energi til festivalpladsen, og dermed er Andel katalysator af den grønne omstilling af festivalen de næste fem år.

2028

Målet er 100% strøm fra vedvarende energikilder senest i 2028. Det sker ved at udfase diesel og flaskegas, der anvendes primært til opvarmning og madlavning. 

72.000

liter diesel kan Roskilde Festival spare allerede i 2022 ved at stoppe al brug af dieselgeneratorer.

130.000

festivaldeltagere hvert år. Det gør Roskilde Festival til Danmarks fjerdestørste by.

Fællesskab

Når mennesker mødes

Andel og Roskilde Festival deler en fælles vision og ambition om at bidrage til omstillingen fra sort til vedvarende energi. Udover at begge parter også er forankret i det sjællandske, deler vi en vigtig værdi, der handler om fællesskab.  

Der er brug for stærke fællesskaber, der går foran i kampen for at stoppe klimaforandringerne og ønsker at skabe en grøn fremtid til alle. Roskilde Festival arbejder målrettet med klimavenlig udvikling – og er samtidig er et af de største og stærkeste fællesskaber i Danmark. Når mennesker mødes i fællesskaber, så opstår der ofte en helt særlig energi – en energi til at tænke anderledes, drømme større og skabe nyt. Det er også tilfældet for Roskilde Festivalen og Andels energipartnerskab. 

Mød Andel på Roskilde Festival

Glæd dig til Roskilde Festival 2022

Det gør vi. Og vi tæller ned, til vi mødes på pladsen, hvor vi vil sætte fokus på energiforbrug og grøn omstilling.

Dage
Timer
Minutter
Sekunder
Roskilde Festival

Se, hvordan Roskilde Festival bygges op hvert år

Nysgerrig?

Vil du vide mere om vores energipartnerskab med Roskilde Festival er du velkommen til at skrive til os på kommunikation@andel.dk