Søg
Close this search box.

Håndsrækning til fællesskaberne

Pressemeddelelse -
08-09-2022
Som andelsselskab skaber vi velfærd og vækst regionalt og i det danske samfund gennem leverance af vital infrastruktur og fremtidssikrede energiløsninger.

Pressetelefon: 21 70 31 01

Udgifterne til el og opvarmning har sjældent været så høje, som de er lige nu. Det kan have konsekvenser for foreningslivet og for de mange borgernære aktiviteter i regionen. Energi- og fibernetkoncernen Andel giver en håndsrækning til lokale fællesskaber.

Der er mange ildsjæle og initiativrige mennesker, som gør en indsats for at skabe samlende aktiviteter og søsætte oplevelser, der beriger lokallivet i Nordvest-, Midt- og Sydsjælland, Lolland-Falster og øerne. Men stigende udgifter til el og varme kan tvinge foreninger, klubber og borgere til at skære ned på aktivitetsniveauet. Så når Andel igen rækker ud med 10 x 10.000 kr er det med energikrisen for øje.

”Situationen på energimarkederne er meget usædvanlig. Varme og tørke i Europa betyder, at energiproduktionen ikke kan følge med efterspørgslen. Og med Ruslands krig mod Ukraine er gasprisen eksploderet, siger Rikke Harbo Trikker, kommunikationsdirektør i Andel, som konstaterer, at mange er hårdt ramt:

”Mange husstande, virksomheder og foreninger kan mærke konsekvenserne, og der er ingen tegn på, at priserne står til at falde. Vi kigger derfor ind i et efterår og en vinter, hvor der i høj grad kan være brug for en håndsrækning for at holde gang i fællesskaber. Det er jo her, at vi i samvær med andre kan finde glæde og ny energi. Så jeg vil opfordre til at besøge andel.dk, hvor der til og med den 17. september er åbent for ansøgninger om 10.000 kr. til en aktivitet, man brænder for, og som batter noget for andre mennesker”.   

Det er kun fantasien, der sætter grænser, når ansøgningsformularen skal udfyldes på andel.dk. Det viser eksemplerne på nogle af dem, der tidligere har søgt og fået:

Rødvig Borgerforening, 4673 Rødvig Stevns
Ny parkourbane for børn og unge i Rødvig, der skaber et udendørs mødested hvor brugerne i fællesskab kan mødes og styrke kroppens motoriske evner.

Vestsjællands Wake og Surf Klub, 4593 Eskebjerg
Padler og våddragter til børn ifm. projektet Surfsøen, hvor folk i alle aldre kan stå på wakeboard og SUP i naturskønne områder.

Hegnetslund Krisecenter
Aktiviteter for kvinder og børn, som har været udsat for vold.

Sorø Roklub, 4180 Sorø
Opholdsrum til klubbens unge, som kan mødes over lektielæsning eller før, mellem og efter træning.