Søg
Close this search box.
– på tur til skoletjenesten i Svinninge

Hvem, hvad, hvor?

5. og 6. klasser i hele Region Sjælland kan komme på besøg hos Andel i Svinninge og lære om sammenhængen mellem energiformer, klimaet og den grønne omstilling.

Energimissionen har åbent onsdag, torsdag og fredag.

Klassen bliver kørt gratis med elbus tur/retur fra skolen til den store maskinhal, hvor Energimissionen ligger. Besøget byder på gruppearbejde med fokus på vindmøller, læring om energiformer, kreative øvelser og dialogbaseret undervisning. Vi tager udgangspunkt i elevernes spørgsmål og idéer og giver dem et perspektiv på jordkloden, som det normalt kun er astronauter som Andreas Mogensen forundt.

Science On a Sphere

Samlingspunktet i Maskinhallen er den store globe, Science On a Sphere, som er et imponerende undervisningsredskab, der bl.a. kan visualisere data fra NASA. Den kan give eleverne en forståelse for vind- og vejrforhold, naturfænomener, CO2-udledninger, klimaforandringer og hvordan vi alle sammen er forbundne på jordkloden.

Vindmøller

Vi arbejder med Vernier vindmøller, som eleverne gennem gruppearbejde skal bygge og få til at generere strøm, som de måler effekten af med en sensor. Der er mulighed for at arbejde med gearing for elever, der ønsker det.

Målgruppe og klassetrin

Grundskolen. 5. og 6. klasse

Antal deltagere

Max 28 elever

Kompetenceområde og fag

Undersøgelse, modellering, perspektivering og kommunikation.
Natur/Teknologi (faglærer ikke nødvendig til besøget)

Læringsmål

Den grønne omstilling, klima, energiformer

Færdigheds- og vidensområdet

Stof og energi

Varighed

Cirka 3 timer

Åbningstider

Onsdag, torsdag, fredag

Pris

Gratis

Transport

Transport til Energimissionen er gratis. Booking af kørsel med elbussen sker ved booking af besøg.

Book et besøg

For mere info og booking af besøg kontaktes projektleder for Energimissionen,
Rebecca Svensson

Evaluering

Energimissionen er en dynamisk skoletjeneste, der løbende tilpasser sig elevernes behov og lærernes efterspørgsel. Det er vigtigt for os, at både elever og lærere byder ind med idéer til, hvad et besøg i Energimissionen bør tilbyde. Ved at indhente viden fra skolerne og udveksle erfaringer med hinanden, kan vi sammen få elevernes interesse for klimaet og den grønne omstilling til at spire.

Book et besøg

Skoles by og postnummer*