Er du klar til at prøve noget nyt?

Denne Beluga Bolognese et lækkert og lunt valg til en kold vinteraften. Den er smagfuld og fuld af sunde fibre – helt uden dyrt oksekød. I stedet bruger vi belugalinser, som luner i madbudgettet og samtidig gør godt for krop og klima.

Beluga Bolognese

Du skal bruge:

Sådan gør du - trin for trin:

1. Blød start

Hak løg fint og svits i rigeligt olivenolie ved lav varme i 5-10 min, til de er bløde og søde.

2. Smagfuld base

Tilsæt finthakket hvidløg, gulerod i tern, chiliflager, timian og en klat smør. Svits i 2-3 min.

3. Dybde og væske

Kom tomatpuré og lidt ekstra olie i og svits sammen med løgene. Hæld rødvin i og lad koge op, så alkoholen fordamper. Tilsæt hakkede tomater, evt. fløde/sødmælk, laurbærblade, bouillon og vand.

4. Det hemmelige tip

Læg kanten af parmesanosten i gryden og simre med i sovsen.

5. Simretid

Læg låg på og lad sovsen simre i minimum 10-30 min. Jo længere, jo mere smag.

6. Linserne

Skyl belugalinser og tilsæt. Simre videre i 20-25 min. Justér med vand (gerne vandet fra din pasta. Det tilfører stivelse til sovsen).

7. Smag til

Brug salt, peber, evt. sukker, chili, balsamicoeddike og ekstra smør/olivenolie efter smag.

8. Servering

Server med pasta, revet parmesanost, friskkværnet peber og evt. persille.