Er du klar til at prøve noget nyt?
Denne Beluga Bolognese et lækkert og lunt valg til en kold vinteraften. Den er smagfuld og fuld af sunde fibre – helt uden dyrt oksekød. I stedet bruger vi belugalinser, som luner i madbudgettet og samtidig gør godt for krop og klima.
Beluga Bolognese
Du skal bruge:
- 1 stort løg
- Olivenolie (ca. 5-6 spsk)
- 1 gulerod i tern
- 3 store fed hvidløg
- 0,5 tsk chiliflager (eller en frisk chili efter egen smag)
- 1 spsk frisk hakket timian (eller 1 tsk tørret)
- En god klat smør og/eller sjat fløde)
- ½ dåse tomatpuré
- 1,5 dl rødvin* (alternativt balsamicoeddike)
- 0,5 dl fløde eller 1 dl sødmælk (valgfrit)
- 1 dåse hakket tomat
- 2 laurbærblade
- 1 bouillonterning i 2 dl kogt vand
- 130 g belugalinser (ca. 1,5 dl - alternativt grønne linser - begge købes på pose)
- Parmesanost (skær kanten af til det hemmelig tip)
- Frisk persille
Sådan gør du - trin for trin:
1. Blød start
Hak løg fint og svits i rigeligt olivenolie ved lav varme i 5-10 min, til de er bløde og søde.
2. Smagfuld base
Tilsæt finthakket hvidløg, gulerod i tern, chiliflager, timian og en klat smør. Svits i 2-3 min.
3. Dybde og væske
Kom tomatpuré og lidt ekstra olie i og svits sammen med løgene. Hæld rødvin i og lad koge op, så alkoholen fordamper. Tilsæt hakkede tomater, evt. fløde/sødmælk, laurbærblade, bouillon og vand.
4. Det hemmelige tip
Læg kanten af parmesanosten i gryden og simre med i sovsen.
5. Simretid
Læg låg på og lad sovsen simre i minimum 10-30 min. Jo længere, jo mere smag.
6. Linserne
Skyl belugalinser og tilsæt. Simre videre i 20-25 min. Justér med vand (gerne vandet fra din pasta. Det tilfører stivelse til sovsen).
7. Smag til
Brug salt, peber, evt. sukker, chili, balsamicoeddike og ekstra smør/olivenolie efter smag.
8. Servering
Server med pasta, revet parmesanost, friskkværnet peber og evt. persille.