Skoletjeneste med elbus

Elbussen er et tre-årigt forsøgsprojekt, hvor Andel sammen med Region Sjælland og andre samarbejdspartnere skal samle viden om, hvordan CO2-fri tung transport kan skabe mere sammenhæng mellem land og by.

Som en del af projektet tilbydes regionens folkeskoler fra september 2022 at kunne blive kørt gratis og CO2-frit i elbussen til en række skoletjenester:

Bookning af elbussen foretages hos de tre skoletjenester. Er elbussen optaget må skolerne finde alternative løsninger.

Praktisk info og sikkerhed

Elbussen kan rumme i alt 49 passagerer, og er udstyret med sikkerhedsseler. Skoleeleverne vil blive hentet på deres skole eller nærmeste station og kørt retur efter besøg hos skoletjenesten. Dog er det særlige ved elbussen, at den max kan køre 300 km på et fuldt opladet batteri. Bussen oplades i i Stege og den skal derfor kunne nå ud og hjem igen samme dag. Det sætter en naturlig begrænsning for, hvor skoleklassen kan hentes for at komme til én af de tre skoletjenester.

Eksempel: En skoleklasse fra Vig kan ikke hentes af elbussen på skolen i forbindelse med et besøg på Vordingborg Borgcenter, men kan godt afhentes/afleveres på Sorø Station. Så skal klassen bare selv sørge for at komme til og fra Sorø Station.

Andels skoletjeneste

Andel har allerede en digital skoletjeneste hvor energi og klima er omdrejningspunktet. Se mere

Vi er også ved at udvikle en fysisk skoletjeneste, hvor elbussen også kommer til at køre til.

Følg andel: